Jag är sjukt peppad på helgen

Hej! Jag är sjukt peppad på helgen. Flyger vid 13 idag, ska möta upp Sofia vid fyra på centralstationen, sedan vet jag inte riktigt om vi ska äta middag i stan eller om vi ska ta oss till Sandra först. Hur som helst blir det utgång med Sandra & co i Stockholm ikväll. Imorgon är kentkonserten! Ev ska vi också följa med Sandra ut till stallet imorgon. På måndag ska vi göra stan, fika och götta oss. Jag skulle vilja säga shoppa men jag vet inte om börsen tillåter. Vi får se! Johanna

(Jag trodde precis att jag hade så mycket resfeber att jag fick magknip, mystiskt tänkte jag, men förstod sedan att det var mensvärk. Bajs! Garanterat Andreas verk eftersom vi ska ut ikväll.)

Totalt kaos

Hej. Nu är jag hemma igen och jag kan säga att kvällen inte varit läcker. Det har varit totalt kaos, jag har verkligen aldrig varit med om något liknande. 30 meter lång kö i flera timmar (obs, ingen överdrift). Allt porslin, alla bestick, maten, ölen.. allt tog slut och ingen hann fylla på eller diska undan. Jag blev så svettig så jag fick lov att gå och ställa mig i frysen en stund. Johanna

Fireflies

Jag är lite stuck på den här låten! Den är grymt skön. Jag gillar duden också, men videon är lite töntig kan jag väl tycka. Med tanke på texten hade man ju kunna hitta på en bättre video.



I like his style!



Nu ska jag duscha och åka till jobbet igen. Ikväll måste jag packa för imorgon vid lunch åker jag. Jag är lite nervös över att klara den här flygresan helt på egen hand! Johanna

Älvan

Hej. Nu är vi hemma igen och hundarna är helt utslagna. Jag har bestämt mig för att låta Älvan vila fram till nästa skoning (mest troligt nästa fredag eller lördag), hennes framhovar är ju väldigt speciella och behöver skos om ganska ofta. Nu är det egentligen dags men jag hinner inte vara med imorgon så vi bestämde oss för att flytta fram skoningen en vecka, så då får hon ta det lugnt! En veckas vila kan nog bara vara nyttigt, jag rider henne väldigt sparsamt men hon har ju ändå gått regelbundet sedan jul. Innan dess vilade hon ju i 9 månader så en vilovecka då och då är nog bara bra! Johanna

Godmorgon!

Godmorgon! Nu sticker vi till Brax. Sedan jobb, sedan packa. Tjoho!

Tånagel i huvudhöjd

Haha! Jag har ju glömt att skriva ner gårdagens roligaste händelse. Igår kväll, precis när vi hade släckt lampan i sovrummet utspelade sig detta:

J - Aaah! Tänd lyset igen! Jag har hittat en tånagel! Aaaah!
A - Va? *Tänder lyset*
J - Fy fan. Den är din. Du kan ju fan inte lägga en av dina tånaglar i sängen i huvudhöjd! Herregud människa!
A - Men den är inte min!
J - Åhjo, den passar inte in på någon av mina tånaglar i storlek.. You freak!
A - Men.. kan det inte vara den där nageln du låg och klagade på häromkvällen, den som hade gått av och hängde i en sträng..
*Tystnad*
*Jag provar nageln på min tumme*
J - Jo. Förlåt. Det är den.

Rilla i filt

Den här filten fick jag i julklapp men jag kommer aldrig åt att använda den, det ligger alltid något i den..




Vetvillingar

Godkväll. Vi har haft en vansinnig kväll på jobbet, vi har konstaterat att senvinter/vår är den mest hektiska perioden att jobba. Varför vet jag inte men folk beter sig som vetvillingar!

Sedan kan jag även konstatera att det inte finns något intressant alls att se på televisionen sedan "En annan del av köping"-säsongen var slut. Suck!

Förövrigt saknar jag lillebror och har dåligt samvete för att vi ses så sällan. Det ska bli bättring! Nästa gång det passar med mitt schema ska jag röva bort honom från fritids och hitta på något roligt.

Johanna

Vovvar

Hej! Mina förkylningssymptom vägrar ge med sig så jag kommer inte att springa med vovvarna idag, dock är vi på väg ut på en tur i I20 skogen. Ingen av dem har dock klivit upp än.. :)

Bäbisar

Godkväll. Min lilla gubbe hade rymt ur hagen ikväll. Nu undrar jag, finns det typ reflextejp att köpa? Jag vill linda in hela honom så han syns om han ska börja vara ute på vift om kvällarna. Man blir ju orolig eftersom vägen ligger så nära. Min lilla älskling! Tur att telefonkedjan går fort genom byn så Malin och Fredrik kunde fånga in honom!

Nu väntar sängen strax. Karln ska upp tidigt och jobba, och jag ska upp tidigt för att trötta ut hundarna maximalt innan mitt jobb (det blir kanske en löparrunda om vädret tillåter). De kommer nämligen att vara hemma ensamma ganska länge imorgon, snuttarna. Nu är de ju ganska bortskämda eftersom husse varit hemma varje dag sedan sista november.

Godnatt!

Kiwi

Jag älskar kiwifågeln
Dess utseende är verkligen komplett





Diverse!

Hej hej. Jag är hemma och har varit riktigt effektiv. Gick en promenad med hundarna när jag kom fram, gav lunch, mockade, tog ut Tex, longerade Simzon, fixade klart stallet och pysslade lite och nu är jag hemma! Det var inte lika kallt när jag kom fram som jag skrev i bloggen tidigare, tack och lov!

Sitter och chattrar med Suddens ägare Emelie på facebook nu, han har hopptävlat och gått programridning för domare med bra procent nu i veckan. Det är så skönt att höra att dom har det bra och trivs ihop!

Nu dusch och snart jobb. Johanna

Jag fick improvisera när jag skulle bylsa på hundarna kläder för att klara stallvistelsen. Mio fick ett trasigt gammalt linne av mig att ha som underställ under hundkläderna! Inte så snyggt kanske men han höll sig varm! Akilles hade så mycket kläder på sig att han såg ut som en köttbulle med ben.


Måttligt less

God förmiddag. Då har jag mottagit den dagliga Braxselerapporten: Det är -32! Jag kan bara inte rida i den kylan. Jag har tänkt att ta med mig hundarna ut, men jag måste hitta någon speciallösning för jag tror inte de klarar sig med sina vanliga små täcken. Nu är jag måttligt less på den här vintern. Johanna

Eva Blau

Det finns 8 Eva Blau på facebook..

Skämmes

Jag älskar att undersöka hemnet.se in i minsta vrå. Bäst tycker jag om att titta på kråkslott och hästgårdar, MEN, minst en gång per hemnetbesök måste jag ställa mig frågan; vem är så lazy att den inte orkar städa innan försäljningsbilderna skall tas? Det kan hänga ett par kallingar över en korgstol hipp som happ när man scrollar omkring på bilderna. Skämmes.

Jag behöver en köksradio

Godkväll. Jag behöver en köksradio! Jag tänkte ta tag i den hemska köksbänken och insåg att det skulle bli en plåga utan musik! Det är för dåligt ljud på laptopen, stereon står på övervåningen och jag har ingen aning om hur jag ska komma åt spotify på stordatorn. Suck. Det lutar åt det brusiga laptopljudet trots allt..
Dala

Tillåt mig..

Tillåt mig att presentera.. Eva Blau!


halloj

Godmorgon. Jag sitter och jäser men hundarna har inte orkat kliva upp än. Det är ju bara att glömma att kunna rida i ridbyxor idag! Det blir barbautstyrsel igen. Jag måste börja rulla mot stallet men jag gruvar mig. Jag börjar dock inte jobba förns 4 idag. Johanna

Halloj!



Talbok och vaniljglass

Haha! Nu är karln hemma igen, han lyckades undkomma en körning till Skellefteå tack och lov. Jag är sjukt pepp på talboksmys och lite vaniljglass, sedan är det sängen! Imorgon ska jag rida Simzon (förhoppningsvis dressyr i ridbyxor och ridstövlar om vädret tillåter) och sedan jobbar jag kväll på flyge. Kan bli mindre kul om vädret blir sämre igen = flygförseningar. Godnatt och sov gott! Johanna

En gammal porrblond goding

Här kommer jag med en gammal goding igen från tiden då man visste vad festa var. Jag var som synes porrblond då bilden togs och jag blir nästan lite sugen på att bli det igen (Andreas förespråkar verkligen porrblond, Adiam också). Gud förbjude den där pagefrisyren dock!


Hästmåndag

Hej hej. Nu är jag hemma igen och i ett grovt behov av en dusch. Stena följde med till stallet, det var kanon. Han gick en promme med Rillis och Mio fick följa med mig och Älvan ut på ridtur. Rillan tyckte att det var alldeles för kallt och långt att följa med på ridturen, därav uppdelningen. Sedan red jag lite oplanerad dressyr med Simzon, hade egentligen tänkt att pulsa i snön men det var för djupt. Han var dock väldigt pigg och fin trots att jag dressyrade i täckbyxor och storstövlen, lika smidig som en barbapappa.

Ridlektionerna på hippo gick bra, det var inte lika spännande som sist. Jag åt en grym vegetarisk lasagne till middag så jag höll mig på topp hela kvällen. Tiden har gått fort. Johanna

On the road

Yo, jag är strax på väg till stallet (via myrorna). Ska bara skriva över dagens ridskoleplaneringar på en liten fusklapp, sedan är jag on the road. Ha en bra dag! Johanna

Världens sötaste bästa unge

Klockan börjar bli men jag tänker ändå försöka hålla mig vaken tills karln kommer hem om en stund så vi kan lyssna talbok tillsammans. Jag fick middag hos mamma idag, det var mys. När jag kom hem igen kom Dalila över och lökade med mig. Det blev cheeseballs och saltmannen samt lite surr. Hon hade med sig några mycket lustiga högstadiefynd även, haha.  Jag måste gömma dem på något säkert ställe för hon glömde dem här. Imorgon är det hästmåndag som vanligt! Sov gott! Johanna

Kärlek på hög nivå! Världens sötaste bästa unge. Mio lät sig bäddas in och lekas med utan några klagomål!


Rubberglove

"Någon" har bitit mig i fingret ikväll. Det var en olyckshändelse och skadan blev mycket liten men det gjorde vansinnigt ont! Mamma gav mig en gummihandske med såpaomslag. Det var snyggt!


BIB

Haha, jag är enorm. Men jag höll mig varm.
Crazyeyes på hundarna..


Ändrade planer - igen

Mmm. Fick en ny Braxselerapport, det var tydligen omänskligt att rida i detta väder. Förutom att det blåser storm så var det mycket kallare ute i stallet än vad det är här. Pållarna står nog helst bland träden eller i vindskyddet och äter, och jag sitter nog helst kvar här inne i vardagsrummet och trycker. Marlene skulle mocka åt mig och Fredrik ge lunch, skönt! Jag ska återgälda tjänsten på onsdag.

Dock får man ju inte sitta och trycka här i fåtöljen hela dagen, eftersom det finns två små bruna hundar här i huset som vill göra sina behov. Jag har precis varit ute på bajsartur med dem och med facit i hand blir det hundkläder på till nästa promenad! Johanna

Snökaos

Godmorgen! Jag ställde ingen väckarklocka imorse, det var lovely. Vi skulle ju egentligen på långtur idag men jag fick en snökaosvarning av Marlene igår kväll, det skulle tydligen vara sämst väder på förmiddagen så jag beslutade mig för att rida en kortare tur på eftermiddagen istället. Jag måste dock börja rulla snart eftersom jag ska ge hästarna lunch. Johanna

Det slår aldrig fel

Ja. Vad kan man säga? Ännu en gång tillåts det svenska folket att rösta fram en vinnare i en tävling - och då vinner en grupp som kallar sig "Timotej". Redan där borde man väl känna att något inte står rätt till? Det är så tröstlöst att redan från början veta att det bästa bidraget inte kommer att vinna eftersom svenska folket avgör. Nej jag ska nog inte titta på program som "Melodifestivalen", jag blir bara irriterad. Rockbandet bestående av tjejer var dock överlägsna. Och Darin var söt. Nu väntar sängen! Imorgon blir det långtur med pållarna! Sov gott. Johanna


Mello

Grönsaker i grön curry från thaiköket. Mmm.
Nu har mello börjat!


Ett french

Nu är jag hemma igen, lagom stelfrusen. På vägen ut till stallet blev jag sugen på något gott så jag blev tvungen att stanna på macken i Vännäsby och köpa ett frenchbröd utan korv - dvs ett frenchbröd med vitlök och chili i. Jag kan verkligen rekommendera detta, expediterna blir oftast så förvånade att man bara behöver betala några ynka kronor för brödet. Och så är det gott också.


Tänk er hur otroligt smakligt det här stackars frenchbrödet med vitlök skulle se ut om det inte stack upp en tanig liten penis ur det..


Hippovistelsen gick bra, jag blev dock väldigt sugen på att rida i ridhus! Nu ska jag värma mig i duschen och sedan ska vi beställa hem thaimat, hur gott kommer inte det att bli? See you when you get there! Johanna

Jag är inte snabb

Jag är inte snabb en lördagmorgon som denna vill jag lova. Just nu har jag fastnat vid datorn men jag borde egentligen äta något, gå ut med hundarna och åka till stallet. Efter jag tagit hand om mina pållar ska jag hjälpa en ponnytjej på hippo. Ikväll blir det dock lugnt med mamma, gomiddag och schlager! I mina öron låter det som en perfekt lördag denna vecka. Nästa helg ska jag ju till Stockholm! Johanna

Den gula vågen

Jag sitter och skrattar högt nu! Haha.

2006-05-13
"jag badade med elias igår. imagine this! jag ligger i badkaret med bara huvudet ovanför vattnet och elias sitter längst bort och leker med en tuppformad tvål. plötsligt hör jag att han börjar småfnissa..
- hihihi.. hihi..
- vad är det?
- mohanga (elias version av johanna).. hihi.. jag tissaj i badet..

frida tyckte givetvis att det var jättekul att jag fick återuppleva "den gula vågen" som hon själv utsatte mig för, för x antal år sedan. en stund senare la hon av en konstig kommentar. jag låg kvar i badet och ropade på frida ett flertal gånger men hon stack bara in huvudet och vände igen, varje gång.
- frida! du lovade att du skulle ta upp elias så jag fick duscha av mig och tvätta håret!!
- JA! MEN DU GÅR JU BARA HELA TIDEN!
jag låg kvar i badkaret och såg ut som ett frågetecken. sedan kom frida tillbaka när hon kom på att det var HON som gick hela tiden"


Gammal bild på älskade krypet som nu är 6 år gammal! Puss!

Känn dig träffad C..

Godkväll. Jag sitter och letar gamla godingar på datorn igen, och fann denna! Känn dig träffad C..

2006-04-23
"kul att ett använt rostigt rakblad har upphittats här i krokarna. det ska troligen ha brukats under de senare timmarna av fredagens grillin. allt vi vet om rakbladspersonen i fråga är att han är man, under 30 och arbetar inom ett yrke där man bär strikt uniform. vittnen hävdar vidare att rakbladet ska ha ingått i någon slags ceremoni och att mannen i fråga under nyttjandet sakta vaggade med i rytmerna till kents kevlarsjäl. rakbladet med blod har hämtats av tekniker och vardagsrumsbordet har sanerats"

Sjukaste!

Det här måste ni prova. Det är helt galet. Läs instruktionerna noga innan ni gör något förhastat!

The Flash Mind Reader

Älvan & Mio på tur

Hej! Vi är hemma från stallet, det blev en sväng med Älvan och Mio i skogen, det har varit flygförseningar på morgonen så de ringde från jobbet och ville att jag skulle komma in tidigare så jag hann inte rida Simzon. Dock ska Simzon få fara ut på långtur på söndag då vi ska prova den nya upplogade slingan i Braxsele, så han får se fram emot den! Ska även rida båda hästarna imorgon men då blir det nog ganska lugna turer. Nu ligger hundarna helt utslagna, jag ska ta en varm dusch och försöka tina upp. Sedan jobb!
Kram Johanna

Amerikansk dramakomedi

Godkväll. Jag och Dalila ligger och lökar i soffan och har precis sett en amerikans dramakomedi (värsta genren). Jag har syndat och ätit chips. Det börjar dra ihop sig till att gå och sova men karln är inte hemme än. Imorgon ska jag ut till stallet på förmiddagen och sedan jobbar jag kväll, kort pass dock. Sedan väntar ledig helg, det blir grymt! Godnatt. Johanna

Torsdagspinne

Det var väldigt tur att jag fick med mig Dalila ut på promenad för hon drog med mig och hundarna ända bort till Ersforsen och tillbaka, vilket var en duktig promenad speciellt med tanke på min kurrande mage och midvinterkylan.

Nu ska jag laga lite middag, jag ska laga en kulinarisk rätt som kallas "Smått & gott ur frysen". Andreas kommer hem om en stund å då ska matn stå på borde! Förövrigt känns det bra med en lugn kväll hemma med dogsen, Dalila kommer kanske över en sväng till om jag har tur. Johanna

Mio är helt perfekt att krama. Här måste jag trösta honom eftersom hans tuggpinne tog slut mycket fortare än Rillans (se bild nedan).


Här ligger Rillan och snaskar torsdagspinne!

Spänd

Goddag. Jag är nu hemma från jobbet, sitter spänt och väntar på att Dalila ska knacka på. Varför är jag så spänd då? Jo, i ögonblicket som Dalila knackar kommer Akilles ge ifrån sig ett högt tvärt skall intill mitt öra och till följd av det kommer jag att skita knäck eller tappa datorn som jag har i knät. Johanna

Its a good day

Hej! Its a good day. Det är inte längre lika fruktansvärt att kliva upp tidigt på morgonen när solen lyser in. Började jobba åtta imorse, det var great. Jag måste fundera ut någon trevlig/nyttig kvällsaktivitet till den kommande kvällen, förslag?
Johanna


Obs! Extra material

Haha. Det här utspelade sig just i vår tvsoffa.

Jag - Kan vi spela en omgång Spingo innan vi går och lägger oss?
Andreas - Ja det kan vi, om jag får tillbaka min penna.
Jag - Jag har inte din penna!
Andreas - Joo.. det har du. I din BC..


Och mycket riktigt! Mellan mina skinkor hittade jag Andreas penna. Haha. True story! Jag kände den inte..

Ett sommarminne

Jag tänker avsluta dagens bloggparad med ett litet kärt sommarminne..



Godnatt!

Yes

Jag har förresten fått sålt en säkerhetsväst, ett ridspö och ett par ridhandskar via blocket idag. Jag var supernöjd, men nu ska tydligen Andreas använda alla pengarna att ha som växel i sin taxibörs?! Håller inte taxibolagen sina små löpare med växel..
Johanna

Skämmes, Umeå Taxi

Gissa vad jag just blivit tvungen att uppleva. Taxibilarna har ju om känt en helt egen taxizon utanför flygplatsen, men av någon anledning som en vanlig dödlig som jag inte förstår så står de ändå på en lång rad på personalparkeringen. Jag har ofta blivit inparkerad när jag ska hem, men idag hade jag dubbel otur. Jag var inparkerad - och taxibilen i fråga saknade förare.

Jag blev sjukt upprörd och bestämde mig att med taxin som insats försöka lirka och backa ut snett framför nosen på den. När jag höll på som bäst att ratta om till höger och vänster kom en snubbe springande, hoppade in i bilen och körde fram. Dock stod en dubbelt så stor idiot bakom honom och körde genast fram trots att jag höll på att backa ut! Då fortsatte jag bara backa.. mitt tålamod var över. Taxin fick en stor buckla i passagerardörren. Nej jag skämtade bara pappa. Men den kunde ha fått det!!
Johanna

Susade fram

Hej igen. Det var gött med en liten löparrunda (observera: liten). Jag hade dock glömt halsduken så det blev lite kallt om hakan när jag susade fram. Nu ska jag äta Lisens grymma kikärtsoppa och sedan börja transportera mig mot jobbet! Johanna

Delivery

Godmorgon. Denna morgon hade vågen passerat 60 strecket igen. Så jag är precis på väg ut på en löparrunda med hundarna, jag önskar att jag kunde behärska tekniken så pass att jag kunde lyssna på någon slags mp3spelare under tiden.. men det går ju icke. Jag får helt enkelt sjunga för mig själv som jag brukar göra i Braxsele när jag vill skrämma bort vilda djur.

Den här skulle jag ha matat i mp3n om jag kunde!

SPINGO

Trots att klockan börjar bli så kunde jag inte hålla mig ifrån att slänga in en tvätt i maskinen. Det är en fröjd för ögat att se smutshögen krympa. Under tiden som maskinen gör sitt ska jag nu introducera Andreas i det fenomenala spelet - SPINGO. Johanna

Lördag i efterskott

Saker och ting har trilskats och glömts bort, men nu är det dags. Jag tog några bilder under middagen med Marlene, Fredrik, Sandra och Lars i lördags, så här kommer dom bättre sent än aldrig. Dom här människorna är verkligen söta!

På tal om den middagen ska jag avsluta även denna kväll med en bit pecannötpaj! Johanna




Att lägga golv

Nu är jag hemma i min mjuka fåtölj. Vi lade inte golv ikväll; Andreas och mamma lade golv. Jag däremot sträckpratade i telefon med Nora och höll i en dörrlist här och var. Johanna

Efterfesten som ägde

Haha, Mallis påminde mig igår om en efterfest som vi båda försökt radera ur minnet. Vi följde med två random dudes på efterfest och var sjukt stökiga, vi tog över kontrollen över lägenheten och dansade till "Grease" tills polisen kom och invaderade lägenheten med strålkastare. Senare fick vi höra att vi var de konstigaste tjejerna som lägenhetsinnehavaren någonsin träffat. Those were the days..

 

Jaja, anledningen till att vi återupplivande gamla minnen var att Malin hittade exakt den lägenheten (tror vi) på BoPorten. Exakt HÄR. Jag vet, det är bara vi två i hela världen som finner det intressant.. /Johanna

 

 


What a night

Mhm. Igår spelade blogg.se mig ett spratt så jag kunde inte blogga på hela kvällen trots att jag hade en massa gobitar att förtälja. Jag får göra ett nytt försök ikväll om blogg.se behagar..

Nu sitter jag på jobbet och har precis tryckt i mig en semla. Ikväll ska vi gå över till mamma och lägga golv, what a night det kommer bli. Johanna

Häst

Nu ska jag åka till stallet och sedan vidare för att ha mina lektioner på hippo. Ska rida båda pållarna idag och hundarna ska med! Just nu är jag dyngtrött men det blir nog bra i det strålande vädret. Ha en bra dag. Johanna

Benmärg

Angående att donera stamceller; till tobiasregistret anmäler man sig om man vill donare stamceller från BENmärgen, inte RYGGmärgen. Man kan lämna stamceller endast genom blodet, typ som en blodgivare. För en nålrädd människa som mig låter det ju förvisso hemskt, men det är nog inte så farligt. Johanna

En känsla

Ibland får jag en känsla av att jag har allt jag behöver och att mitt liv är helt perfekt (men jag tänker inte utröna och analysera känslan närmare, bara njuta av den). En sådan känsla fick jag idag, mycket passande på Alla Hjärtans Dag. Jag har så många bra människor (och djur) i mitt liv!

AHD kvällen spenderades hos mamma, det var mys.

Frida & Elias har bakat!



Små söta överraskningar från gulliga mamma & syster yster



Jag är trött, sentimental och sjukt snorig. Ska snart gå och sova. Kram! Johanna

Till min bästa vän Isak

Det är andra gången jag gråter över detta idag. Såg en artikel i aftonbladet om lilla Frej som startat en insamling för sin bästa vän Isak som fått cancer. Läs direkt på länkarna, jag orkar inte försöka återge det för jag börjar bara gråta. Jag är så känslig..

Artikeln i Aftonbladet

Insamlingen (här gick det bara inte att hålla tillbaka tårarna)

De har inte hittat någon matchande benmärgsdonator än men jag ber till gudarna att de gör det. Jag tror faktiskt att jag ska anmäla mig till att donera benmärg till någon leukemisjuk (eller liknande), måste bara undersöka några saker först (typ får man sjukskriva sig och kan man få pengar för förlorad inkomst, annars har jag inte råd). Man kan tydligen anmäla sig till något som heter Tobiasregistret. Mamma skulle undersöka lite på jobbet också.

Nu måste jag se på "En annan del av köping" för att bli lite gladare. Johanna

Valentines day

Hejhej. Sitter på jobbet och lökar på min lilla lunchrast som börjar lida mot sitt slut. Jag kommer bara att få uppleva dagens till synes härliga väder genom fönstret eftersom jag började jobba 9 och slutar 8. Jag är lite slö efter gårdagen. Efter jobbet ska vi till mamma och äta valentinesdays cupcakes, det blir gött. Jag undrar om Andreas vet om att det är Valentines idag, inget tyder på det dock..
Ha en bra dag! Johanna

Mosebacke/Dala

Okej, nu har det hänt IGEN. Någon (Janna) har trott att Linda är jag. Vilket har hänt förr och vice versa. Vi är inte så lika! Och Dalila är inte vår trillingsyster som "IcaKickan" trodde. Haha.

Förövrigt har jag haft en mycket trevlig kväll. Jag har druckit X antal glas vin, vilket innebär att Marlene kommer att skjutsa mig till jobbet imorgon. Jag öppnar. Sov gott! Johanna

Ha en trevlig kväll allesammen

Heg! Nu är jag hemma från stallet. Hundarna fick som sagt åka vidare i bilen, de ska övernatta hos pappa ända tills på måndag! Jag jobbar nämligen 11 timmar imorgon så det är nog lika gott att dom får sova över två nätter, gå rundningen på lövöudden och se på "Lassie" som pappa hävdar att de brukar göra tillsammans.

Nu sitter jag här och har en alldeles egen ME-time, Andreas och Fredrik åkte precis för att spela badminton. Det är lite skrämmande men jag kan inte minnas när jag senast var ensam i huset 2 timmar i sträck utan karl och utan dogs. Jag känner dock att det är vanvettigt skönt.

Nu ska jag ta en shower och lite fika samt duka innan grabbarna kommer hem igen. Vid sextiden kommer Marlene, Sandra och Lars att ansluta sig till sällskapet, det blir trevligt! Jag har småsneglat på pajen i kylen..

Här kommer förresten några bilder som jag tog igår kväll at the movienight med Linda och Dalila (vi saknade Emelia! Den lilla rackarn som befinner sig i Costa Rica).

Pappa hade postat en lustig kommentar angående att Linda hade somnat: "Att somna på fest sitter nog i generna. Vi känner ju pappan."



Våra lustiga semlor



Ha en trevlig kväll allesammen! Johanna

Pecannötpaj

Hej! Jag ska precis åka till stallet med pappa, jag ska rida Älvan och så ska vi gå en långtur med hundarna. Sedan ska hundarna få följa med pappa hem till Holmsund eftersom vi får middagsgäster ikväll, och en person är väldigt allergisk. Andreas ska baka pecannötpaj till i kväll när jag är i stallet, jag är jättepepp på den..
Johanna

Coco Crazy

Mm, här har jag gått hela dagen och trott att Andreas har bloggat, vilket jag ju inser nu att han inte har. Mycket oläckert gjort. Hans lilla utkast ligger dock här backstage och grinar illa..

Det blev en trevlig filmkväll här hemma efter jobbet i alla fall, jag hämtade upp Linda på Lottas halv 9 där hon suttit sedan halv 5 (och matat vin) och sedan kom även Dalila över. Vi såg filmen "Changeling" som jag verkligen rekommenderar, riktigt hemsk men väldigt bra gjord och bitvis fin på något vis. Den är även baserad på en verklig händelse, vilket jag gillar. Vi gjorde semlor och surrade. Linda somnade.. Vi bestämde oss för att styra upp en spelkväll med alla gamla nostalgiska barnspel man har, det kommer att äga.

Jag har alltid varit avens på Dalila som har "Coco Crazy"..




Nu har Andreas kört igång talboken, dags att sova! Jag bloggar från sängen just nu för ovanlighetens skull. Godnatt! Johanna

Godmorgon Mio

Vi satt uppe länge igår och såg den nyaste "Beck", som iofs gjorde mig mycket upprörd bitvis, men Gunwald var lika manlig som vanligt och förekom som huvudperson så jag var som nöjd ändå.

Om inte Linda har glömt bort det så är det ju filmkväll även ikväll, och då är ju frågan vad man ska se. Jag hoppas verkligen hon har några bra idéer, annars kommer jag att föreslå "Nappe" eller dylikt.

Jag ska i alla fall ta en dusch och sedan bege mig mot jobbet. Vårsolen lyser in genom fönstren, det är två hundar här som har saknat att kunna ligga och götta sig i solen! Lyckligtvis lyste solen in precis på Mios säng i morse..
/Johanna


Morgonmys i solen


Intresseklubbstorsdag

Godkväll. Av Sofias blogg fick jag inspirationen till att berätta 10 saker som ni (mest troligt) inte visste om mig. Dags att starta tankeverksamheten.


1 Under mellanstadiet var jag stolt medlem i två grupper: Hata Matte Klubben, samt, Modige Mallard Klubben. Den förstnämnda drev jag väldigt ihärdigt, med möten i grupprummet, ritualer osv. Under högstadiet var jag ännu stoltare medlem av "Bananius Crew". Det var tider..


2 Jag är extremt bollrädd, jag har aldrig tyckt om att spela fotboll till exempel. Jag hatade när man skulle spela "spökboll" (eller vad det nu hette) i skolan, när man skulle kasta en skumgummiboll på varandra. Usch. Jag är till och med rädd när jag står i utelaget i brännboll.


3 Jag älskar mjölkdrinkar. Men jag gillar inte varma drycker, såsom kaffe och glögg (kan eventuellt dricka en kopp thé för att det är mysigt). Men gärna kalla kaffedrinkar! Mmm.


4 Jag sjunger sånger om Rillan varje dag, då går det oftast till så att jag tar en känd låt och byter ut några ord mot "Rilla", Rillan", "Rillet" eller liknande. Exempel: "Om du haren Rilla vill du dela den med mig, i en Rillimelodii? Eller vill du ha din goda Rilla för dig själv..", "Jag känner ett Rill, han heter Rilla, Rilla heter han.."


5 Här kommer en punkt på Andreas begäran: Jag använder badrumsmattan till att kliva på när jag blöt kommer ut ur duschen. Men daah? Det gör väl varje normalt funtad människa. Utom Andreas då som tar ett nytt, rent, fint, stort badlakan och slänger ut på golvet - kliver på med blöta fötter och låter ligga kvar i oändlighet.


6 Jag har börjat längta efter att ha egna kids. Jag har några namn på G men de tänker jag inte skriva!


7 Jag äger en stor samling presentpapper/julpapper/presentsnören/etiketter och blir mäkta irriterad om någon använder av dem, speciellt om denne någon tar onödigt mycket papper/snöre. Ett tydligt arv från min mor.


8 Om Anne Hathaway medverkar i en film så kan jag inte se den ens om jag får betalt.


9 Inte läckert, men jag är mörkrädd och tror på spöken. Helt nyligen fick jag lov att plocka ner en gammal spegel här i hallen och gömma den, jag vågade nämligen inte gå ner för trappen efter att det börjat skymma.


10 Jag får omedvetet underbett när jag pratar med djur. Och det gör jag väldigt ofta.


/Johanna

Jobb som gällh

Hej. Det känns relativt tungt men jag är precis på väg till jobbet ändå. Stallet gick fort i morse, jag fick ju sällskap. Hundarna fick också följa med och springa av sig lite. Men som sagt, det är jobb som gällh. See you when you get there. Johanna

Böghög

Fy tusan. Jag mår inte bra. Blev svettig och anfådd av minsta lilla idag på jobbet, jag som trodde att förkylningen höll på att tyna bort. Jag hoppas innerligt att jag mår bättre imorgon för då ska jag ut tidigt till hästarna och sedan jobbar jag ett långt pass. Tack och lov har min karl erbjudit sig att följa med och göra stallet.

Förresten! Vi har vunnit en kategoritävling på jobbet, så vi som jobbar under januari ska få ett presentkort var på 1000:- på Åhlens, det är ganska gött att finna. Det blir alltså en liten shoppingsväng för mig och karln någon gång under nästa vecka. Vi borde få varsitt nytt plagg kanske..

Jag ska sluka en resorb och en alvedon nu, läsa lite om den handikappade simmaren och sedan gå och sova. Ska försöka få böghögen att följa med upp. Godnatt!


Högen på bögen! Älsklingar.


Sundance Kid

Det är genialiskt! Shit vad jag längtar till 28 februari.


Jag är kvar i morgonrocken

Godmorgon! Det här är en riktigt bra morgon, förkylning är lite bättre och jag är fortfarande kvar i morgonrocken. Det är gött att jag nästan svettas för att solen ligger på genom fönstren. Jag håller på att rensa ur garderoben i kombination med att tvätta och lyssna på Kent. Det brukar bli en Ikeakasse ungefär när jag rensar, nu finns de dock risk att den inte blir full eftersom det inte var så länge sedan jag rensade sist. Hur som helst ska kassen (när jag är klar) färdas, via mamma och Frida, till Myrorna. Jag tror att det börjar dra ihop sig mot lunch! Sedan börjar jag jobba klockan tre. Johanna

Granatäpple

Dagens frukt: Granatäpplet

Man kan aldrig ana hur många goda frön som döljer sig innanför dess skal. Vi har precis knaprat i oss en hel skål. Det var mycket smakligt.



Nu är det hundpromenad som gäller, sedan blir det nog sängen om min förkylning får bestämma. Jag måste förresten börja på boken om den handikappade simmaren ikväll. Johanna

Nöjd nöjd nöjd

Alltså. Det var ju som mysigt med en parfika på stan men vi pratade nästan inget. Vi satt bara tysta och glodde på konstigt folk. Andreas kläckte kommentaren "men man umgås väl lika bra framför datan?" när jag sa att vi skulle sitta kvar och "umgås" ett tag till. Eller okej, han kläckte kanske inte exakt den kommentaren men jag tyckte mig höra att han sa så.

Jag har fått ett bedårande armband från rosa bandet (jag är ju väldigt förtjust i rosa bandet). Vi gick nämligen runt i några affärer och denna dialog förekom relativt ofta:

Jag - Kan jag få den här?
Andreas - Kanske.
Jag - Men kan jag få den nu?
Andreas - Nej.

Gissa om jag blev förvånad när han plötsligt svarade "Ja" på sista frågan angående det rosa armbandet. Så nu sitter jag här med mitt lilla armband och är nöjd nöjd nöjd. Johanna


Fika på stan

Hej igen. Nu ska jag och min sambo göra något mycket spännande, vi ska nämligen åka ner på stan och ta en fika ihop. Vi ska fösöka smälta in på stan så gott det går, det var så länge sedan jag var där (dagtid) så jag vet inte riktigt hur jag ska föra mig. Johanna

Dags för lite qualitytime!


Älvan & Simzon

God eftermiddag. Hemma igen! Jag red Älvan på ridbanan en liten stund i skritt och trav, kunde inte hålla mig från att sitta ner en stund i traven, jag hade helt glömt bort att hon var så otroligt bekväm att sitta på! Simzon behövde få springa av sig lite, så jag red honom i skogen och körde några galoppintervaller, han tyckte att det var kul men blev ganska svettig i sin björnpäls!

Godmorgon gott folk!

Godmorgon! Jag är lite slöförkyld men jag känner ändå att det här är en bra dag! Jag är ju ledig och har endast stallet inbokat. Nu är Stena här, han ska joina mig. Nu är dock hundarna eld och lågor för de brukar alltid få följa med till stallet när Stena är med, men idag får de stanna hemma med husse. Ha en bra dag! I know I will. Johanna

Puss!

Blogg.se samarbetar inte så jag orkar inte skriva mitt jätteintressanta blogginlägg som jag hade tänkt att skriva. Nu är vi äkta pensionärer i alla fall och tittar på melodifestivalen i repris. Imorgon är jag ledig, då ska jag klänga på mina älskade hästar hela dagen. Puss!

Godast i asken

Är det bara jag som finner marzipanchokladen godast i asken?

Hitta Rillan

Kan du hitta Rillan?


Super Bowl

Godmorgon. Det blev en märklig natt. Andreas skulle bestämt se Super Bowl mellan 00 och 04 cirkus, så jag bäddade ner mig med täcke och kudde i soffan med löftet om att bli pillad i håret tills jag somnade. Jag somnade faktiskt men vaknade till då och då. Förflyttade oss till sängen vid fyratiden som sagt, men det hela resulterade i att jag sov mycket längre nu på morgonen än planerat.

Nu sitter jag och försöker komma på en bra liten hoppövning som går att använda i 3 grupper på olika nivåer. När det är avklarat ska jag åka till stallet och sedan hippo. Det blir middag på hippo igen för det är så himla nice. Johanna

Mysig vintersöndag

Hej. Nu är vi hemma igen efter ännu en härlig helgdag. Frida tog hundarna och jag red Simzon barbacka på ängen, det var mys. Sedan gick vi en extra tur med hundarna efter det så de skulle bli riktigt möra. När vi kom hem igen var vi dock utelåsta så jag fick snylta dusch hos mamma och sedan åt vi middag i röbäck och tittade på "en annan del av köping". Nu tvättar jag i kombination med data och television. Vi har ett lager mumsmums som jag kanske måste börja förbarma mig över, de har ju stått orörda ända sedan igår!! .. tihihi.

Jag och hjärtat mitt. Observera min rånarluva!

 

På hemfärden i bilen var det två hundar som var trötta..

Johanna


Dagens fråga

Varför har Gudrun Schyman snyggare ben än mig?
/J

Vattnigt skavsår

Hej! Vädret äger, jag har ett vattnigt skavsår på foten efter en morgonaktivitet och hela familjen + Frida är på väg till Brax. Andreas ska spela innebandy och jag, Frida och dogsen ska ut i skogen en sväng. Jag ska även rida Simzon en stund på ängen hade jag tänkt, det är så härlig djupsnö där. Hej! Johanna

Vin är godast i svarta glas

Vin är godast i svarta glas

 

Fokuserad spelare

 



Hallå Hallå

Hej. Det har varit en bra dag, Andreas fick en del fikabesök. Min manliga man hade bakat en ytterst angenäm tårta. Sedan har va haft en trevlig kväll med Christofer och Sofie, vi åt tacos och spelade ett nytt spel som Andreas fick i present. Det heter "Thurn und Taxis" och var mycket roligare än jag först trodde (jag blev skeptisk då jag insåg att det utspelar sig i Tyskland och Polen). Nu suktar jag dock efter revansch!

Det var mycket synd att Ida och Lars fick förhinder, i annat fall hade kvällen avslutats med ett parti bean! Nu är det väl inte uteslutet att kvällen kommer att avslutas med ett parti bean ändå, men då blir det en gammal vanlig 2-manna bean. Johanna


Lorg och Slorg

Hej. Har precis kommit hem från stallet och tagit mig ett bad. Vi var ute på en trevlig tur med alla fyra hästarna, jag, Marlene, Sandra och hennes syster. Plus tre hundar. Älvan fick galoppera med dom andra idag, det tyckte hon var jättekul! Hon tog täten.

Nu sitter vi och väntar på fikabesök. Lorg och Slorg ligger och myser..
/Johanna

Mio gör sig verkligen inte på bild med sitt pyttelilla huvud.. tur att han är så ofantligt söt i verkligheten! Och nej, jag var inte ironisk. Han är grymt söt.


Godmorgen Slorgen

Godmorgen Slorgen. Det blev lite senare än planerat igår så jag är inte uppe med tuppen idag som egentligen var tanken. Men klockan är iallafall bara kvart över nio och jag är klar för att åka till stallet. Det verkar vara runt 4 - ute vilket är trevligt, jag kanske slipper rida i tjocka tumhandskar för en gångs skull. See ya! Johanna

Pärstickan

Här kommer en liten kort update innan det är dags för säng + talbok (samt det årliga födelsedagsBJ:et). Jag blev sjukt avundsjuk på Andreas när han öppnade denna present från mamma:

Den här lilla pärstickan stoltserar nu i vårt kök

Sov gott! Johanna

Det finns ingen gräns

Äntligen helg. Sjukt godt. Jag är ledig lördag och söndag och tänker utnyttja det till fullo. Jag tänker inviga helgen med ett glas vin. Imorgon förmiddag blir det uppstyrd ridtur med alla fyra braxselepållarna och på eftermiddagen blir det födelsedagsfika.

Andreas bror är här och min käre sambo har fått den perfekta födelsedagspresenten av honom. Det är sjukt internt. Johanna


Rillan och glaskulan

Jästatligen. Vi har precis kommit hem från vännäs, Akilles fick abrupt åka in till veterinären och få en spruta så han skulle kräkas. Vi gick nämligen förbi mamma vid lunch och där hittade han en av Elias spelkulor i glas som han kastade i sig. Dock kom det inte upp någon kula på veterinärstationen så antingen svalde han den aldrig eller så var den så tung så den inte hängde med upp, så nu ska han få äta parafinolja några dagar och förhoppningsvis kommer den ut den naturliga vägen! Om den nu ligger där, jag kan ju inte svära på det. Dock har vi ju inte hittat den någon annanstans. Mitt lilla älskade kryp!

Ska åka och jobba de få timmarna som är kvar av mitt pass idag nu. Lite bättre support kunde jag ju ha fått idag, men jag nämner inga namn.
Johanna

Ädelost, Familje Guf & Egypten

Hej. Jag kom hem för cirkus två timmar sedan, men har inte gjort något annat vettigt än att klippa hundarnas små klor. Det var dock på tiden. Nu ska jag äta några av Gunillas havrekex med ädelost på och sedan blir det sängen. Imorgon fyller älskling år men jag har inte råd med någon "riktig" fördelsedagspresent förrän den 15de, dock ska han få en liten symbolisk en men det vet han redan vad det är. Det är en påse "Familje Guf big travel pack". Haha.

En arbetskompis pratade solresor på jobbet idag och jag började genast känna ett sug efter Egypten. Jag skulle sååå gärna vilja åka tillbaka och spendera mera tid i Kairo. Men det lär dröja. Jag måste sätta mig och titta igenom alla bilder igen någon dag!

Jag vill tillbaka till Egyptzien..







Mycket underhållande i media just nu..

Till att börja med så hoppas jag att alla såg partiledardebatten i Söndags. Det var ett sant nöje att se Eriksson och Ohly stå med byxorna vid fotknölarna när alliansen, med Björklund i täten, körde över dem totalt i kärnkraftsfrågan. Sahlin hade aldrig några byxor under hela debatten, hon stod naken och mållös redan under vinjetten.

Underhållande var även dagens rubriker om Carola. Kvinnan är ju tecknad och borde omyndigförklaras! För er som missat detta så handlar det hela om att Carola meddelar allmänheten att katastrofen på Haiti var guds verk och att jordens undergång står för dörren. Jag har inget emot att folk är troende men har lite synpunkter på hur kyrkan fungerar i Sverige.

Till att börja med så borde vi slopa kyrkliga dop och konfirmationen. Det är för mig en självklarhet att var och en själv skall få välja hurvida man vill gå med i svenska kyrkan eller inte. Det skall alltså vara ett val att gå med. Inte ett val att gå ur! Ett sådant val bör därtill inte fattas av en icke myndig person. Bedöms man inte mogen att delta i riksdagsval, köpa tobak och alkohol eller stå för sina brott så är men heller inte mogen att ta ställning till sitt medlemskap i kyrkan. Jag skulle gärna driva ett företag som alla svenskfödda människor per automatik har ett abonnemang hos men det vore ju inte rimligt kan man tycka.

Den sista saken jag ville belysa är ingen nyhet, bara en observation. Däremot är det den, för mig, mest upprörande detaljen i veckans mediaström. Såg av en händelse på Västerbottensnytt, gamla hederliga Västerbottensnytt. Den pinsammaste redaktionen i riket. Aldrig något intressant att förtälja och allt det ointressanta berättas, politiskt superkorrekt, av en person som inte talar språket. Det var hur som helst ett inslag om Gunnarns flygplats. I inslaget lägger man in en rubrik i stil med "Gunnarns flygplats kvar fram till sommarn." Jag måste, som jag tidigare förklarat, flytta härifrån.

/ Andreas


Hola Bandana

Hola Bandana. Jag har sovit som en liten Rilla inatt, minst 9 timmar. Efter min skönhetssömn var jag sjukt laddad så jag for ut och sprang med hundarna, det var godt. Nu ska jag trycka en macka och sedan ska jag iväg till jobbet! Jag är lite peppad faktiskt. Det är ju otroligt vad en sovmorgon kan åstadkomma.
Pussen på bussen

Gammal goding

Pga avsaknaden av nya bilder så bjuder jag på en gammal goding. Om 2 veckor fyller Akilles 4 år, här på bilden är han bara 9 veckor. Kärlek!


I love resorb

Herreje. Jag är helt sprängd. Jag vet inte varför men jag ska prova ta en resorb, det är bra mot det mesta.

Jag och Nora har precis preliminärbokat in en Falunvistelse i mitten av mars, det gillas!

Jag inser att min blogg är väldigt trist och bildlös just nu men jag har faktiskt inget intressant att fotografera för tillfället.

Nu är det två jobbdagar kvar till ledig helg och det ska bli grymt. Jag har faktiskt känt mig lite halvkrasslig i veckan men jag har försökt att ignorera det. Min loverboy fyller år på fredag. Jag tror det blir en bra helg med mycket hästar, födelsedagsfika, vin och mys.

Godnatt! Johanna

Älg

Vad gälleh. Klockan är kvart i elva och jag har redan hunnit laga färdigt Älvans täcke, varit i stallet, varit ute med Simzon och pulsat i djupsnön, kommit hem och läst de bloggar som måste läsas. Förövrigt såg jag och Simzon en älg på nära håll när vi var ute i skogen! Jag tyckte det var spännande/läskigt men Simzon spelade totalt oimponerad och obrydd.

Nu blir det dusch och fix, börjar jobba klockan ett men jag ska stanna till i stan och sälja en begagnad hästatiralj först. Johanna

Nöjd nöjd nöjd

Över till något trevligare. Jag blev otroligt nöjd när jag läste följande artikel i VK på jobbet idag. Läs! Det handlar om att Restaurang Ängen i Umeå har börjat med en vegetarisk dag i veckan, Ida dit måste vi åka och luncha någon lämplig måndag! Jag visste ju redan att de hade goda vegetariska pizzor men nu är det ju ännu bättre.

VEGETARISK DAG

I artikeln står det även att "en minskad köttkonsumtion ger en minskad miljöförstöring, eftersom ett kilo nötkött motsvarar 25 mils bilkörning".

Bit i den du.

Människoförakt

Ibland känner jag ett starkt människoförakt. Som idag när jag läste följande artikel. Jag önskar alla inblandade en trevlig vistelse i HELVETET. Det här kommer jag bara inte att kunna släppa.

ÅT UPP HUSDJUR

Nämnas ska också att den stackars familjen som sålde det lilla marsvinen som husdjur på blocket inte visste att det skulle skändas och ätas i TV. I nästa avsnitt äter de kanske ett peruanskt barn?

Palt

Heg. Jag är helt slut. Det är jobbigt med vanliga arbetstider! Vi har precis ätit palt från Braxsele, hur gott som helst. Nu ska jag gå en promenad med mamma och hundarna. Sedan kanske jag återkommer med något spännande info. Johanna

Godnatt gott folk!

Godkväll. Det är faktiskt en mycket god kväll. Lektionerna flöt på bra och nu ska det bli gött med en skållande varm dusch. Börjar jobba 8 imorgon, som en vanlig människa. Jag hatar trafiken den tiden! Nästan värt att alltid jobba kväll bara för att slippa den.

Godnatt gott folk! Johanna

Farbror Vattenmelon - Snuskpelle

Idag bjuder jag förresten på den här, känsliga varnas. Haha.


Måndag

Hej hej. Vad gör? Jag ska strax börja åka mot stallet. Jag ska rida Simpan, göra stallet, äta middag på hippo och sedan ha mina ponnylektioner. En helt vanlig måndag. Johanna

RSS 2.0