Som på räls

Hej. Inventeringen gick som på räls idag. Vi var klara halv två. Vilket tyvärr innebar att jag tryckte i mig en stor nachotallrik och en halv kladdkakabit med toscatäcke. Nu måste jag ut och gå i raskt tempo med andra ord! Godt med lite friskluft. Jag måste även ringa och få en Mikki-update.

Malin har bestarna idag så jag ska bara glida runt nu tills vi får finfrämmen. Motionera, småstäda, klippa klor, lyssna på kent och dylikt. Kram!

Det lilla underbara djuret Mikki

Hej. Det här har nog varit den längsta dagen i mannaminne. Jag klev upp halv fyra, åkte till jobbet, jobbade tills klockan var ett, åkte förbi boa och handlade lite vin (både till valborgsspelandet och min lyckselevisit), tog med mig hundarna och syster på en promenad, vid tre åkte vi till skellefteå med pappa, åt middag på max, hämtade Mikki (!), det blev en spännande bilfärd hemmåt igen, vi landade hos pappa vid 8 tiden och då var det kaffe och rundvandring för Mikki i sitt nya hem. Nu är jag äntligen hemma och ska snart gå och sova! Imorgon är det inventering på jobbet och sedan spel/pizzakväll med Ida och Lars. Godnatt! Johanna

Här är han! Det lilla underbara djuret Mikki. I lördags lämnade han Portugal och nu är han i sitt nya hem hos pappa! Han var precis så fin som vi hade hoppats, lite tunn men full av livsglädje. Iiih!

Marzipan

Hej. Jag är helt slut. Det måste vara pga all anspänning inför premiärhoppningen, haha. Det var i alla fall riktigt roligt, träningen låg på en mycket bra nivå för oss. Simzon var jättetaggad, han tyckte att det var såå kul! Underbart. Efter träningen körde jag till Braxen med Simzon, transport och pappa på passagerarsätet. Jag har inte kört så mycket hästransport så det kändes bra med lite moraliskt stöd. Dock vill jag ha en bättre bil! Det gick 70 som mest tror jag, haha.

Nu är det gomiddag, sedan en liten kvällspromenad. Efter det ska jag krypa ner under Rillifilten och nagga lite på min Marabou Marzipan. En liten jobbförmån, ehehe. Det blir tidig nattning idag som sagt, ska upp 03.30 senast. Ha en bra kväll gott folk. Johanna


Uppstyrt!

Hej!
Nu är det långpromenad med hundarna och sedan hoppträning. Fy tusan vad kul. Jag och Simzon har som känt inte hopptränat på över ett år! Vi har skuttat lite i skogen och på ängen men inte under några speciellt uppstyrda former. En gång har jag förresten hoppat för Marlene tror jag, men fortfarande väldigt länge sedan.

Jag är ledig idag så jag får vara jättelångsam i stallet om jag vill. Och det tror jag att jag kommer att vilja. Det blir kanske en löparrunda ikväll om jag orkar. Dock blir det tidig kväll, börjar 04.30 imorgon. Johanna

Kvällsmackan

Hej. Jobbet avklarat, hästen kvällspromenerad (det fungerade inte att släppa honom i ridhuset, jag trodde han skulle riva speglarna), morgonrocken är på och kvällsmackan är förberedd. Godnatt!

Rackarns nöjd

Tjoflöjt! Nu är jag hemma i min komfortabla stol igen, där jag hör hemma.  Jag och Simzon red runt runt tills vi båda var helt genomsvettiga, ett ganska stort framsteg glimtade till i början av vårt dressyrpass men så fort jag knäppte lös halsförlängaren började striden igen. Som sagt, den där lille mannens underhals är inte av denna världen! Positivt var i alla fall att han var pigg och framåt. Efteråt var han rackarns nöjd med lunch. Han fick en snabb dusch också - inte lika nöjd.

Min smörgåslunch är avslutad. Nu är det dusch (ingen duschar så ofta som jag), hundpromme och jobb! See you when you get there. Johanna

Mikki har landat

Godmorgon! Jag sitter här och skriver med fötterna på en mycket varm och komfortabel fotpall - Mio. Vädret är ytterst trist idag, första regndagen sedan mannaminne. Förmodligen eftersom jag hade tänkt rida S´et på någon av utebanorna idag. Marlene har tagit med sig honom in till hippo och jag ska snart fara och rida, sedan ska jag jobba 14-20.30 och efter det åker jag ut en sväng till hippo igen och ger Simzon middag och en kvällspromenad, han kommer nämligen inte att få gå ute i någon hage nu tisdag-onsdag.

Förresten, Mikki har landat i Sverige! Pappa kommer att hämta honom idag eller imorgon mest troligt (i skellefteå), om det blir imorgon kommer jag nog att följa med. Ha en bra dag! Johanna

Vänteläge

Godkväll. Jag är sjukt less på min dota. Den inbillar sig själv att den inte får ström trots att alla kablar sitter där som ska. Den kan alltså stänga av sig själv till "vänteläge" eftersom den tror att batteriet tagit slut. Jag kan inte komma på många saker som är mer irriterande. FAN.

En sak som är mer irriterande är dock idiot svennefamiljen som satt fast i Mexico i fyra dagar förra veckan (pga av askan) och jämförde askmolnet med tsunamin. Hur dum får man bli. Lite skillnad på tragedin kanske..

Min dag har varit helt reko. Lektionerna gick lite blandat idag, måste ha varit pga att jag skröt inne på kontoret om hur bra det gått hela terminen tidigare på dagen. Nybörjarna glänste dock lite idag, det var kul. Där var dock inga hinder inblandade. Privatgruppen hade också en formtopp!

Imorgon ska jag få rida Simzon inne på hippo, det ska bli så kul! Förhoppningsvis i alla fall. Han ska sova över till onsdag då vi ska vara med och hoppa. Jag är pepp. Dessutom ska han få en ordentlig tvagning i spolspiltan som jag saknar så! Jag har packat mitt superschampo från aubiose. Jag tror Simzon kommer bli jätteglad över att få hoppa lite.

Vi har kvällspromenerat, nu vill jag ha ett litet tilltugg, duscha och sedan talboka. Det var rella spännande igår. Godnatt! Johanna


Måndagsmorgon har guld i mun

Goddag. Måndagmorgon har guld i mun, som jag brukar säga. Nu ska jag ut och knata med de små liven, sedan ska jag planera hoppningen för ikväll lite mera ingående, åka på grannis och handla Bvitamin till Älvan, hämta ut ett litet paket på macken (som jag dock inte vill ha längre, men det kostade 35 spänn på tradera), åka till stallet och rida Simzon, äta middag på hippo och ha mina lektioner. Det blir nog gött. Johanna

Guess what..

..jag känner att nästa vecka kommer att bli sjukt bra.

Den sämsta klubban i bagen

Hej!
Min jobbsituation löste sig till det bättre idag, tack och lov kan jag bara säga med tanke på fotbollslaget som rullade in vid 2-tiden. Någonstans under det kaoset råkade jag skvätta ordentligt med frityrolja på Adiams händer så jag känner att jag kan vara skyldig henne något nu. Det jävla askmolnet har förresten gjort så att jag och Adiam missat två kvällspromenader hem, något jag inte gillar alls.. Jag tror även att det var på grund av det som jag gainade under natten till lördag efter en stor pommesportion.

Efter jobbet styrde jag ut till pappa på udden, Andreas och hundarna var redan där. De hade gått "rundningen" nämligen. Vi fick middag och sedan åkte vi ut till golfrangen i Holmsund och slog lite golfbollar. De första 10 bollarna var relativt roliga men sedan fick jag ont i handflatorna.. trots min alldeles egna rosa golfhandske! Dessutom fick jag bara låna den sämsta klubban Andreas hade i bagen..

På vägen hem från Holmsund körde vi in på godishuset och inhandlade en del nödvändig proviant, sedan for vi ut och sprang tillsammans som de två konditionslösa muppar vi är. Det var ganska skönt att springa utan hundar för en gångs skull. Nu sitter jag är svettig och väntar på att duschen ska bli tillgänglig, sedan blir det söndagsgodis (vi fick inget igår) och Millenium. Johanna

Simzonmannen

Hej. Nu börjar lugnet infinna sig, Frida är hemkörd och karln är hämtad. Hundarna ligger och korvar sig och jag är nyduschad och nöjd. Imorgon blir det jobb till att börja med, sedan får jag se vad som händer. Här kommer i alla fall kvällens bilder på min vackra springare - the one and only S´et.

Jag börjar med en lite blygsam bild på håll..


Köttbullen


Vårkänsla-bild


Mysgubben


Haha.. inga kommentarer.

Simza

Hej!
Har kommit hem från stallet nu, åkte dit direkt efter jobbet med min kära far! Vem annars ställer upp på att följa med ut till Braxsele en lördagkväll? Det var kvällssol och Simzan var fin att rida och mysig att mysa med. Älvan hade hunnit damma igen på 2 dagar så hon fick en rejäl puts av pappa.

Nu ska jag och Frida ha ett mycket viktigt möte vid köksbordet! Jag ska lägga upp några bilder på mig och Simpis om en stund. Senare blir det att hämta en berusad karl kan jag tänka..
Johanna

Lömska planer

Godkväll. Jag är lite nedstämd. Men inget allvarligt. Jag peppade verkligen spel, grill och lömska planer med Mikaela och Stefan imorgon men jag hade glömt att Andreas skulle på party. Sedan kom jag även på att jag måste till stallet efter jobbet som slutar tidigast 16.30. Jag skulle kunna försöka muta mort mockningen åt mina två bäbisar men mitt samvete säger mig att det bli bäst om jag åker dit, rider och myser lite. Det får bli en lugn lördag, jag jobbar ju lix på söndag också. Shit vilken tant jag är, hoppade ju över after worken idag också! För att inte vara alltför trött imorgon, haha. Nu ska jag ut på promenad med dogsen och karln! Johanna

Rilla i kokong

Hallå! Jag var jätteduktig på joggingturen, jag vet inte om det var självdiciplin eller om det var rädslan för att mamma skulle springa ifrån mig (vilket var nära flera gånger, hundarna sinkade vårt lag med sina kissochbajspauser! jättestressande).

Jag har nu fått ny jobbinfo, det är fritt fram för mig att jobba några timmar ikväll så jag ska åka och göra bort stallet så fort som möjligt så jag hinner tjäna nå peninga. Först lite lunch och en dusch!

Akilles är helt slut efter löparrundan..


Vi får väl an se

Godmorg! Jag laddar med pestomacka och multivitamindryck på brustablett. Ska strax ut och springa med mamma och hundarna, det känns lite läskigt eftersom det låter på mamma som om hon orkar springa hur långt som helst. Hon har tänkt att vi ska springa till Ersforsen och tillbaka utan "skrittpaus", men vi får väl se hur det blir med den saken. Jag har utrustat mig med mitt underbara lumparkit som jag fick av Bulten häromhelgen! Hur nöjd som helst.
Johanna

Hitte på

Hej svej. Det börjar dra ihop sig mot talbok. Någon som har något förslag på vad jag ska hitta på imorgon? Jag ska inte åka till stallet förrän 3-4 på eftermiddagen. Om någon vill joina mig på en långpromenad på förmiddagen så blir jag glad. Eller någon annan fysisk (gratis) aktivitet! Obs, inte sex!

Sov gott. Jag ska försöka drömma mig fram till någon sjukt bra affärsidé. Johanna

Smarrigt

Jag kan inte ta en människa på allvar som använder ordet "smarrigt"..

Grötliknande

Hej igen. Det blev en gode promenad med hundarna, vi rundade sandbacka bland annat. Jag har ätit en god men grötliknande hemmalagad lunch (stolt) och funderar på att ta en välbehövd dusch. Jag skulle som sagt ha jobbat fyra timmar ikväll men alla plan är inställda på nytt så jag är ledig idag, och även imorgon. Skönt men lite stressande. J

Underbara

Är inte kängurus typ världens bästa djur?

jag vill krama en liten en..






Rilla håller vakt

Godmorgon. Egentligen skulle karln ha ringt och väckt mig idag men han glömde och då går det som det går. Jag vaknar helt enkelt inte om inte någon eller något väcker mig. Han upptäckte misstaget och ringde 09.40 så nu är jag uppe iaf, med en tvätt i maskinen och en Rilla på baksidan som håller vakt efter brevbärare. Ska snart ut med hundarna men har inte bestämt mig ännu för om jag ska springa eller gå.. eller cykla? Men då kan jag bara ta en i taget. Dessutom minns jag inte hur man cyklar.

Nu säger Mio att bloggtiden är slut. Hej!

Godkväller!

Godkväller!
Jag skulle kunna vänja mig vid att vara ledig jämt känner jag, jag gör ju ändå en massa saker under dagarna. Imorgon är jag inte ledig men näst intill, jag börjar jobba 16.00 istället för 11.30. Men snart är väl mina små komptimmar slut kan jag tänka. Nåväl! Nu ska vi se Wallander och knapra popcorn, ha en trevlig kväll! Johanna

Aldrig mer

Haha!
Nu ska jag gå och laga middag på sådant jag hittat i skafferiet, det blir fullkornslinguini med sås på tomater, basilika, lök och fetaost. Men säg inget till Andreas, för han vill ha pannkaka och det är något jag aldrig mer kommer att försöka göra. Mitt humör klarar inte av den processen, jag blir helt vild av att bara steka plättar.. sist var det plättar över hela köket. Det var 4 år sedan.

Fy fan, jag gräver mig fortfarande över de där äckliga digestivekexen. Sofia säger att de är så onyttiga pga att de typ bara består av smör. Aldrig mer säger jag, aldrig mer! /D

Onsdag

Hej!
Jag har varit i stallet(n) hela dagen. Började i Braxsele, Marlene red Simzon och jag red Rebell, båda var fina. Rebell är sjukt charmig. När jag var klar där åkte jag till hippo och red dressyr med lille Walter, även det gick riktigt bra.

Nu har jag ätit 5 digestivekex vilket motsvarar 20% av RDI i kalorier, visst är det galet! Aldrig mer ett digestive, då kan man ha roligare för dom kalorierna..

Det jag egentligen skulle skriva var att nu går jag ut med hundarna, de har haft mycket tråkigt idag vill Rilli understryka! Johanna

Bananskorna ligger i vattenbad

Hej. Min häst var galet söt när jag gjorde iordning honom, mysig, snäll och såg otroligt glad ut. Men sedan.. han var hemsk att rida. När jag hade ridit i en timme började han släppa till, men då orkade jag bara rida en kvart till. Då hade jag även hunnit gråte en skvätt, och göra en annan sak som bara Marlene vet.. Efteråt var han lika söt igen. Jag blir galen.

Vi har ätit en gomiddag (som vi blev hastigt inbjudna till) med mamma och hennes vän Lena. Nu tvättar och dammtorkar jag, vilket går som på räls eftersom jag lyssnar på kent. Fast jag är helt städarsvettig, mysko. Mina löparskor ligger i vattenbad efter min extremt leriga löpartur. Jag måste avslöja en sak på tal om lera (som verkligen slog mig idag).. Jag hatar verkligen att vara smutsig om händerna. Jag tvättar mina händer väldigt ofta, och tycker det känns sjukt obehagligt att få smuts på händerna, speciellt typ grus/lera/sand/damm av något slag. Jag får rysningar längs ryggraden. Usch.

Förresten är jag ledig imorgon också helt plötsligt. Alla plan till Arlanda och Bromma inställda imorgon, vilket innebär typ alla plan utom 2 från Umeå. Det blir väl ganska gött kan jag tro. Det blir en del ridning iallafall, bra för min kondis. Johanna

Din pojkvän sa

Godmöra.
Jag har tagit ut laptopen på altanen och morgonjäser i solen. Akilles far omkring och letar upp saker som gömts i snö men kommer fram i tö. Jag har burit ut Mio. Han har fått för sig att baksidan är läskig, det är därför jag måste sitta här och surfa tills han vågar sig ner i "gräset".

Haha. Jag har drömt något skrämmande. Jag drömde att jag var utomlands med ett gäng (inklusive Andreas). Det var värsta tatueringsresan och alla (utom Andreas) tatuerade sig hela tiden. Jag hade typ tatuerat hela benen med jäkligt snygga tatueringar (piratskepp och grejer) när jag plötsligt somnade hos tatueraren, och när jag vaknade hade han tatuerat in en stor grön hund som blev påsatt bakifrån av en gammal gubbe i trenchcoat på min vänsterarm, haha. Jag blev sur och frågade varför han hade gjort så, varpå han svarade: "Din pojkvän här sa att du ville ha en sådan". Andreas!!!

Idag är jag förresten ledig, hur skönt är inte det. Jag ska snart åka till stallet och rida Simzon, sedan har jag lovat att laga middag - ja, det är en stor händelse. Hundarna ska förresten med till Braxsele, jag ska ta med mig bananskorna och springa en sväng med dem.
Johanna

Datanörds

Två surfare


En apelsin

Hej!
Det är kväll och det är dags för en varm dusch för att bli av med alla stallpartiklar som är all over the place. Det har gått väldigt bra med lektionerna ikväll, jag/vi är inne i någon period nu.. ponnysarna är kanon och eleverna (de flesta..) blir duktigare för varje vecka. Men som sagt, duschen kallar.

OBS! Jag vill ha ett hus med ett eget stall! Och så vill jag ha en apelsin..
Johanna

Mio lyssnar på Kent

Hej! Jag och hundarna har precis varit ute och gått i ett hurtigt tempo. Rillan ligger nu på en pidestal i solen och vaktar en grej. Mio är uppe på övervåningen och lyssnar på Kent.

Jag måste byta om och vaska av mitt ansikte, jag tittade aldrig i spegeln innan vi gick ut på promenaden och upptäckte lite för sent att jag har mascara (lördagens mascara, haha) över halva ansiktet. Halv 12 tänkte jag åka till stallet, så jag får inte fastna här.
Johanna

Ti

Jag har äntligen bestämt mig för vad min nästa tatuering kommer att föreställa! Det blir en kompis till vandraren, den ska sitta på samma ben och är ritat av Elias. Enligt honom heter den Ti och är en slags insekt. Jag är sååå peppad, ska boka tid nästa vecka då jag har råd! Johanna

Dagens +

Hej! Det börjar närma sig avrundningen på en förträfflig söndag. Dock får jag alltid lite smygångest när jag varken jobbat, varit i stallet eller städat på en hel dag. Men men, thats sunday. Dagens plus:

> En riktigt glad nyhet om Sudden! Dagens viktigaste händelse.

> En mysig visit hos mamma och Elias, med ett viktigt uppdrag..

> Vi sov till 12 i morse. Men jag skulle ändå kunna sova nu igen.

> Marlene påstår att Simzon varit jättefin idag.

> Willys säljes billiga Witamin Wells..

> En lång promenad i vårvädret.

> Fridas valp är född idag!

Det finns inga ord

Så underbar låt. Jag har snöat in!


Frostkåge

Godmorgon. Jag är inte ens en aning bakis idag, det är gött. Dock var jag inte heller speciellt berusad igår kväll. Men det var trevligt ändå, haha. Idag blir det myssöndag, dvs lite onyttig mat eventuellt, en lång promenad med hundarna, möta upp någon familjemedlem här och där samt kanske se någon film ikväll.

Myssöndag brukar kunna se ut såhär.. Kolla sötMios ansikte.


Och mamma, big change of plans innebär inte att vi ska flytta till Frostkåge. Du får vete snart! Jag kommer kanske över..

Hehehe

Hej. Hemma igen efter en trevlig kväll hos Rebecka med god middag, hästprat och slutligen utgång. Jag drack en förträfflig flaska Weinberg 2008, sorry Sophia. På tal om Soffis så undrar jag vart hon tog vägen, den lilla hiphoparen..

Vad skönt det är att komma hem till mina små bruna mjuka älsklingar!
Godnatt gott folk, sovmorgon imorgon!

En lutare

Goddag! Jag har ganska nyss kommit hem efter att ha haft några ponnylektioner ute på hippo, det var samma grupper som jag själv hade för ungefär ett år sedan så jag kände mig ganska hemma.

Nu ska jag ta en dusch, en liten lutare, en hundpromenad och sedan vankas det middag hemma hos Rebecka. Hon fyller år så det blir party ikväll. Jag känner mig helt lost angående klädval samt frisyrval inför kvällen..

Om man skulle ta en liten Sofie-bakad tigermuffins till fika nu kanske..

Grill and chill

Grillmän


Sofie!


Mrs Brownhair

Natascha Illum Berg

Vilken jävla jättetönt som är på Skavlan ikväll. En Natascha Illum Berg. Ja jo men du är jättehäftig och jättetuff, du har sagt det 1000 gånger nu, vi vet det nu. Ja, du behöver inte nämna det en gång till.

Alexander Rybak

Det ska alltså till en Alexander Rybak för att jag ska fastna framför "Så ska det låta"..

Yippiyanniyey

Härliga friday.. Jag jobbade bara 5 timmar idag, sedan fick jag nog. Jag hann dock skura en del golv och inredning innan jag vandrade iväg, vandrade nämligen in till stan med Sofia och ett mycket obehaligt samtalsämne i luren. Handlade en liten atiralj och blev sedan upphämtad av karln. När vi kom hem gick vi en hundpromenad, sedan har vi ätit grillat till middag! Det är vårkänsla. Chritoffer, Janna och Sofie var här! Mycket trevligt. Jag tog ett gäng bilder men nu börjar jag tro att jag glömt bort hur man för in bilderna på datorn.. det var så länge sedan.

Nu kommer snart Sofia! Yippiyanniyey!

Undangömda och bortglömda

Godmorgon! Jag har ändrade arbetstider idag så jag ska åka med en arbetskompis kvart över 8. Vi ska städa undangömda och bortglömda utrymmen i X antal timmar idag. Jag var uppe med tuppen vilket innebär att grabbarna har fått en ordentlig morgonpromenad och jag känner mig pigg! Efter jobbet ska jag promenera in till stan och försöka hitta någon liten överraskelse till en vän som fyller år. Ikväll ska det tydligen eventuellt bli grillning på den framskottade altanen om allt går enligt karlns planer. Ha en bra dag! Johanna

En redig kvällspromenad

Godkväll. 12.50 lyfte sista planet för dagen från Umeå City Airport (grattis Mallis, du kom iväg!) och sedan dess har vi bara städat. Förvisso var det ganska mycket att städa med tanke på kaoset som förmiddagen hade bjudit på. Imorgon är alla plan inställda så det kan ju bli en intressant arbetsdag. Nu ska jag och karln gå en redig kvällspromenad med hundarna. Johanna

En vulkan

Hej igen. Jag har absolut ingenting jag vill förmedla men att blogga är som en löjlig drog. Det blev en trevlig barbackatur med Marlene i stallet i alla fall, det var godt. Hon är så klok den människan. Jag börjar jobba om cirkus 50 minuter så jag bör nog börja göra mig iordning. Det känns lite motigt att åka till jobbet idag när nyheterna varnar för flygkaos angående en vulkan?! Jag vill inte ha flygkaos, tack.

Förresten ska Dalis på arbetsintervju på mitt jobb imorgon, mycket spännande! Jag har även fått nästa veckas schema som gav mig beskedet att jag jobbar alla dagar utom tisdag. Det gör dock inte så mycket då de flesta passen är rätt korta. Nu är det makeuptime innan jag somnar i min nuvarande komfortabla ställning. Ha en bra dag! Johanna


Rask

Godmorgon. Nu släpar jag mig ut på en rask morgonpromenad med hundarna, sedan åker jag till stallet. Hoppas att Marlene har tid att följas ut en sväng med hästarna. Jag är mest sugen på en barbackatur i skogen. See ya, wouldnt wanna be ya!


Mu

Den här dagen har inte varit speciellt bra. Det ska bli skönt att få fara ut på Simzon imorgonbitti och rensa huvudet lite. Godnatt. Johanna

Utmanad av Dalle: 3 ting

Tre ting

Tre namn du går under: Johanna, Dala (B), Mikaela (på jobbet, haha)

Tre saker som skrämmer mig: Småkryp i allmänhet men framförallt spindlar, psykfall, att någon nära ska gå bort

Tre saker som jag har på mig: Tofflor, morgonrock, hårsnodd

Tre sanningar: Jag är extremt sjukligt blödig och känslig, jag kan inte ljuga, jag vill att en nära vän ska bli gravid så jag får följa händelseförloppet

 

Tre saker jag verkligen vill ha: En förmögenhet (allt går att köpa), ett långt och lyckligt liv, bättre lagar när det gäller djurhållning och strängare straff när det gäller djurplågeri



Tre pysslare som jag utmanar: Frida, Linda Mossan, Janna


Sol sol sol

Hej! Goväder idag! Jag blev svettig av att vara ute och gå (utan jacka!). Intressant information va. Jag ska byta om, sminka över en finne på hakan och åka till jobbet strax. Mitt jobb är inte the place to be när det är soligt ute, jag önskar nästan att jag var rökare så jag kunde smita ut ibland. Nu finns det ju som ingen anledning. Den enda rast vi har är dessutom 30 min så då äter jag hellre än sitter ute i busskuren och jäser. Att ta med sig mat ut är inte direkt något alternativ..

Hundarna ligger och lökar och väntar på att solen ska börja lysa in i vardagsrummet. Dom älskar verkligen att ligga i solen. Ok, nu börjar solen vara lite söndertjatad. Förövrigt händer inte så mycket idag, jag och Adiam ska ha en viktig diskussion ikväll, thats about it. Ha en bra dag! Johanna

Grövre än vanligt

Sweet. Jag är hemma sedan 2 timmar tillbaka, handlade lite proviant på hemvägen och sitter nu vaken för att vänta in en tvätt som ska hängas. Jag har sovmorgon imorgon (igen) vilket känns mycket godt, Malin har hästarna. Jag är bortskämd med sömn denna vecka, jag jobbar alla vardagskvällar vilket gör att jag kan sova lite längre på morgonen. Jobbar lördag dag på ridskolan också förvisso. Jag har dock redan helgen planerad (nästan i detalj) och den bådar mycket gott! Jag och Sofia har förövrigt en mycket grov telefonkontakt going on, grövre än vanligt dvs. Jag skulle säga att det blir 3 långa samtal/dag ungefär.

Mennu börjar det dra ihop sig. Andreas vill att vi ska byta talbok men jag vägrar! Jag vill höra vad den rullstolsbundna poliskvinnan har att berätta ikväll.. Godnatt!

En bra dag

Det här är en bra dag. Jag och pappa har gått en långpromenad med hundarna i solen. Jag har ridit Simzon vilket började i tragedi men slutade helt ok, jag red dressyr längs byavägen, lite skänkelvikning och byten. Haha. Bytena var av väldigt varierad kvalitet.

Nu ska jag ta en gött bad och sedan åka till jobbet! Tänkte vara där tidigt så jag hinner snylta middag. Jag jobbar bara 4-5 timmar idag, mycket skönt. Johanna

Change of plans

Okej. Big change of plans. Säger jag bara.

Stableday

Shit. Jag och hundarna har varit ute och promenerat i en evighet. Efter frukost och långpromenad brukar de i regel vara nöjda och lätt utslagna men det verkar vara något som stör Rillan idag, han pockar fortfarande på min uppmärksamhet.. jaha, han ville sitta i knät.

Nu ska jag slutföra dagens lektionsplaneringar, byta om om åka till stallet. Ska rida Älvis idag samt introducera en ny babyrosa grimma för henne. Ikväll har jag lektioner som vanligt. Ha en bra dag! Johanna

Min kropp har ett meddelande

Hej.
Jag sitter utflyten som en deg i lunne och surfar runt. Min kropp meddelar att den haft en tung dag. Först red jag Simzon i skogen.. jag skulle prova en ny väg - vilket innebar vi ofrivilligt var ute i nästan 2 timmar. Efter det åkte vi och fyllde spån på sågen vilket trots allt gick ganska smärtfritt men man blev fort varm i alla överdragskläder. Jag avslutade som planerat min stalldag med att rida Walter ute på hippo. Stackarn blev svettig och andfådd men gick faktiskt riktigt bra. Mina arma magmuskler fick sig en omgång och det är ju aldrig heller fel.

Vi har haft fikabesök här hemma också, pappa och Eva kom hit för att gratulera Frida. Det bjöds på tårta och toscabullar, vilket fick bli min middag. Det gör dock inget med tanke på hur mycket jag rört på mig idag. Jag känner mig sjukt inspirerad att komma i form (IGEN).. att jag kommit igång ordentligt med ridningen igen känns som en bra bit på vägen. Nu ska jag ta ett gött bad.. Johanna

Massäck

Godmorgon alla slorgar.
Vi var i säng före 11 igår kväll, vilket aldrig ens händer i det här huset en vardag. Nu inträffade det dock på en lördag så det var ju ganska skräll. Dock var det väldigt skönt. Efter provet igår knatade vi iväg till mamma och åt en sjukt god födelsedagsmiddag, Frida fyllde ju som känt 20. Av oss fick hon en kaktus med ögon, skumpa och en god bok.

Idag ser jag solen kika fram men jag har inte varit ute än. Jag ska strax packa en liten massäck och åka ut till stallet, jag har extremt smutsigt hår så någon slags huvudbonad måste medföras. Min plan är att rida S´et idag och sedan ska vi åka ett gäng och packa/hämta spån på sågen i Vännäs. Efter det tänkte jag åka direkt ut till hippo och rida Walter, ska försöka hitta av en ledig stund i ridhuset idag. Det kan bli en lång stalldag, därav massäck. Ankan ska baka bullar ihop med Rilla och Mio när jag är borte.
Johanna

Pröv

Åh vilken hemsk dag. Nu vet jag exakt varför jag inte valde att plugga vidare efter gymnasiet. Eller varför jag inte valde att plugga på gymnasiet heller för den delen. Högskoleprovet var långt och plågsamt. (För guds skull, ta bort alla de sega rasterna mellan proven så man får gå hem någon gång.) Det var dessutom mycket svårare än jag hade väntat mig.. väntar nu med spänning på resultatet - i fyra veckor. Kul. Har rättat här hemma men vet ju ändå inte vad det blir för slutsiffra..
Johanna

Hola Bandana

Godkväll. Jag tittar på MTV för en gångs skull, det måste vara alkoholen.. Jag och Sofia har en bekännelsekväll, det gillas alltid. Puss och godnatt

Häst är bäst

Hej. Jag har haft en bra dag trots regnrusket. Ute i Braxsele var det faktiskt uppehåll under nästan hela min vistelse. Malin kom ut i stallet och hjälpte mig med klippningen av S´et. Det gick över förväntan och nu är vänstersidan halvklippt, inom en snar framtid klipper vi högersidan också, så snart ser han kanske normal ut trots allt. Han blev även några kilo mindre.

Mio hämtade en död fågel åt mig på promenaden. Jag tror på allvar att han hämtade den till MIG. Han la den framför mig och såg nöjd ut. Hu.

Älvan var förövrigt fantastisk idag, hon tuffade på i superstadig form och med riktigt bra energi. Inga sporrar eller spö. Hon gör bara allt man ber henne om. Min underbara lilla (ganska stora) fux!

Nu ska jag och Anden åka på coop och handla proviant samt linjaler inför provet imorgon, sedan ska vi hämta upp Sofia som ska hänga med mig här i brunsoffan en stund ikväll. Det ser jag fram emot. Kan det bli ett glas vin måntro?

Johanna

In my brain

God morgen! Det är min lediga fredag idag! Jag har dragit mig i sängen äckligt länge, grabbarna har varit ute på morgontur samt ätit frukost och nu ska jag strax ut och göra några små ärenden. Bland annat ska jag köpa lillasysters present, somliga fyller tydligen 20 år imorgon. I min hjärna är hon typ 13.

Jag planerar att äta en storslagen lunch innan jag och hundarna åker till stallet. Vi ska vara där lääänge. Förhoppningsvis lyckas vi klippa en snutt till på galna S´et också. Men det är kanske att hoppas på för mycket..

Förövrigt är jag mäkta irriterad över att jag inte får göra högskoleprovet på samma ställe som någon annan jag känner. Jag är väl nervös nog kan man tycka! Och nu kan jag inte heller förlita mig på att någon annan ska till samma ställe och därmed kan visa mig vägen, nej, nu ska jag hitta dit själv också.. buhu.
Johanna

Mikki

Såhär ser han ut och snart kommer han! Rilli och Mio längtar.
Och nej, det är inte vi som ska ha en till hund, det är pappa!
Mikki kommer till Sverige via hundrondellen, liksom Mio.


Peace and love

Jag är så sjukt peppad. Jag har precis bestämt när jag ska ta min minisemester - över Peace and love. Det är Kent, det är Moto boy, det är Sonata Arctica och det är D-A-D. Sjukt! AAAAH!


Wonderful

Goder morgon. Jag har sovit ut idag och det var wonderful. Ska ut en sväng med hundarna och sedan börja bege mig mot work igen. Imorgon är jag ledig! Det ska bli riktigt gött. Då ska jag mysa med hundarna och hästarna hela dagen, samt förbereda mig inför högskoleprovet som är på lördag. När jag kommer hem ikväll ska jag lägga upp en bild på Mikki!
Johanna

Stopp i lagens namn

Den 23e april kommer Mikki!

Du ser ut som en liten påve

Hej.
Det har varit en lång dag! Började dagen i Braxsele (med papi) med att släppa ut pållarna, gå promme med hundarna och rida Simzon. Det gick sådär. Avslutade dock ridpasset med att hoppa en litet räcke och det var vansinnigt kul.

Började jobba halv 12 och tiden har gått otroligt segt. Förresten, jag har färgat håret mörkbrunt. Jag fick ett infall på Willys igår kväll 20.45. Någon på jobbet fällde en rolig kommentar, de flesta sa "Hej, har du färgat håret?!", medan denna person sa "Hej, har du blekt ansiktet?". Haha. Det är humor.

En anna sjukt rolig och intern kommentar som förgyllde jobbdagen; "Du ser ut som en liten påve". Den var tack och lov inte riktad till mig och min nya frilla.

Johanna

Rillibilder

Hej! Hittade till en gammal mapp på den här datoren som innehåller gamla bilder. Jag hittar dit av en slump ibland när jag slinter på musknappen. Jag tänker därför bjuda på några gamla underbart fina Rillibilder (som dock inte jag själv har knäppt).







Älsklingen! Nu ska jag gå och förbereda en surprise. Ha ne! Johanna

Hej svej

Hej. Jobbet har gått som smort. Nu ska jag ut till hippo och rida Walter, det blir kanon.

Min blogg är sjukt bildlös för tillfället.

Johanna

En lyckad helg till ända.

Då var det alltså bara 8 timmar kvar till den första koppen beskt, blaskigt automatkaffe framför datorskärmarna på kontoret. Helgen kändes som väntat inte lika lång som den, enligt klockorna, bevisligen var. Den har dock varit tämligen lyckad. Redan på fredagen satte snickrandet i köket igång men avbröts snart till förmån för besök av äldre släktingar. Det är alltid ett nöje att hälsa på Johannas morfar. Han är precis så där smygelak och lurig som jag antagligen komma vara när jag blir gammal.

Lördagen började illa när de röda skulle visa vart skåpet skulle stå på Sepangbanan. Man råkade nämligen ställa skåpet mitt i en allegorisk jättehög av avföring vilket resulterade i startruta 19 respektive 21. Dagen blev ändå lyckad drygt 4 timmar senare. De blå visade väldigt tydligt vart det betydligt viktigare skåpet skulle stå på Old Trafford. De ställde nämligen skåpet, med kirurgisk precision, precis på Sir. "Bunghole" Fergusons svampingrodda och redan ömmande tår. Jag njöt som aldrig förr! En god middag i Röbäck rundade av en underbar lördag.

Södagen var vigd åt fortsatta snickerier. De röda hade chansen att revanschera sitt generande val av skåpplacering från lördagen men gjorde mig åter igen besviken. Vitt vin och Familie Guf fick trösta.

Måndagen har bjudit på mer snickeri eller snarare målning av snickerier. De svartgula hade en bra plan för sitt skåp i Skellefteå Kraft Arena men tappade hela skåpet precis på mållinjen. Det var ju iofs inte hela världen. Tiger Woods klev ikväll fram ur skamvrån, sa förlåt, tyckte lite synd om sig själv osv. Ser fram emot tosdagen då han skall börja baxa ut sitt skåp på Augusta National.

/ Andreas

Monday

Hej! Min dag började idag med en gudagod sovmorgon. Sedan åkte jag och hundarna till stallet och dolade runt ett tag, innan jag begav mig till hippo för kvällens lektioner. Det var lite dålig uppslutning pga påsklovet, men eleverna som kom var riktigt duktiga. Kul var det. Jag åt även en god hippomiddag som vanligt på måndagar.

Andreas hade lovat att blogga idag, men är det någon som kan se det blogginlägget? Någon?
Johanna

Jeg lever

Hej, jag lever. Det var väl ungefär det jag hade tänkt fömedla. Jag har varit i stallet ganska länge idag, nämner inga namn men en pålle var superfin och en pålle var riktigt jobbig att rida samt vägrade gå i närheten av klippmaskinen. Den sistnämde ska bli riden av Marlene ikväll, jag väntar med spänning på en liten rapport. Jag ska göra ett nytt klippförsök imorgon med Malin till hjälp.

När jag kom hem från stallet var jag på så dåligt humör att jag gick och la mig i Mios säng och sov 2 timmar. Det blev en sen middag till ponnyakuten och nu ska jag strax hoppa ner i ett bad. Efter badet får vi ta oss i kragen och gå en lite längre kvällspromenad med hundarna..
Johanna

En höna var värpt vid blomkrukan

Alltså, mamma är så söt. På väg hem från jobbet nyss fick jag ett sms som löd "En höna har värpt vid blomkrukan". Nu när jag kom hem låg det ett jättefint påskägg med perfekt innehåll (bland annat cashewnötter, hon känner mig väl den där kvinnan) här på uteplatsen, mamma har alltså varit här och smygit runt..
Johanna

Di söte gamle

Godkväll!
Nu är vi hemma från Roberts igen, det var trevligt att träffa di gamle. Mormor hade klippt en jättesöt frisyr, Morfar berättade att han brukar sitta på edfastgården och ognerat göra ljud till tjocka människor som går i trappan "duns, duns, duns", vi bokade in en träff på skjutbanan med Lennart, vi åt påsktårta och blev en slant rikare. Nu har precis Dalila dykt upp, Linda ansluter också snart. Det blir vitt vin och vattenpipa! Ha en trevlig kväll.
Johanna

Happy Easter

Godmorgon. Jag fick ett sms av Marlene i morse med budskapet att hon hade släppt ut hästarna så jag låg kvar en stund till i sängen, mycket gött. När jag klev upp och besökte damrummet fick jag dock en otrevlig/trevlig (beroende på hur man ser på det) överraskning som förstörde min ridpepp en aning. Nu åker jag dock till stallet och när jag kommer hem ska vi packa in oss i min lilla saab (jag, Andreas, Mamma, Frida, Morbror och två hundar) och åka till mormor och Lennart för en påskvisit. Det blir nog en påhälsning hos morfar också kan jag tänka. Happy Easter!

En slaskig parkering

Hej. Igen. Jag känner att jag har varit lite kreativ idag. Jobbet avklarades bättre än väntat, hästarna är välmotionerade och nyskodda, nytt bett är utprovat, morgondagen är planerad, och vi har med en bogserlina dragit loss Sofia och hennes bil från en slaskig parkering där hon suttit fast i 50 minuter. Nu MÅSTE jag gå och sova, ska upp till stallet imorgon innan vi åker till Robban.
Johanna

Gottegrisarna

Borat?

Nej Ida, det var inte Borat. Varför trodde du det? :) Det var en sjukt vidrig skräckis som heter "Martyrs" som Sofia tjatade sig till att vi skulle se.. jag gav upp efter halva. Fy fan säger jag!

Jag slipper inte undan

Nu börjar den hemska filmen, jag slipper inte undan längre :(

Rabalder

Hej.
Rabalder - det är ordet som beskriver min morgon. Jag orkar faktiskt inte ens förklara, det är för mycket. Nu har jag slutat iallafall, ska gå en sväng med hundarna och sedan åka till stallet. Sofia ska följa med ut och rida idag, typ tredje gången gillt. Jag är pepp!
Johanna

Jag är benägen att tro

Godmorgon. Jag är benägen att tro att detta är ett skämt. Jag sitter här med min "frukost", dvs ett glas resorb och 3 järntabletter. Jag hade verkligen garderat mig för att komma upp i tid, vilket resulterade i att jag klev upp lite för tidigt.. nämligen 02.50. Men men, desto mer tid till att surfa runt på Blocket. Nu måste jag dock strax börja rulla. Ha ne! Johanna

RSS 2.0