Häst

Godkväll! Jag är hemkommen från hippo, lektionerna har gått riktigt bra men hästarna har drabbats av någon slags hyperenergi. Men det var kul iallafall.

Om väglaget tillåter så ska jag rida Simzon inne på hippo imoron bitti, så jag håller tummarna. Men det blir att kliva upp tidigt! Nu - dusch och Langdon. Godnatt

Johanna

Julefrid

Godmorgon! Det blev ingen sväng in till hippo idag, men eventuellt senare i veckan. Jag och Mio ska strax åka till hästarna men jag ska försöka hitta ett täcke åt Mio i någon affär på vägen, annars blir han frusen! Å nej, det regnar ute också..

Nu har jag förresten bokat kastrering åt lillen men det är 3 veckor bort. Men det är gött att ha en tid iaf så får vi kanske lite julefrid.

Johanna

Har du sett den här? (Egypt edition)

Yeees..

Första advent

Hej! Jag har varit i stallet och dolat runt, det var kallt! Packade Simpans grejer eftersom vi mest troligt ska hoppa lite inne på hippo imorgon. Nu ska jag ta en varm dusch, sedan ska vi gå över till mami på lite adventsfika och efter det blir det middag i röbäck. Mio ska med! Min älskade men jobbiga Rilla är hos pappa. Det är verkar skönt för Mio att få vara själv med oss några dagar, annars är ju Rilla ganska duktig på att stjäla all uppmärksamhet. Johanna

Jag ska förresten styra upp några adventsljusstakar, som den lilla pensio jag är..

Egypten del 2

Del 2 får bli Kairotrippen! 8 timmar i buss enkel väg, jajjemen!

Keops pyramid. Mäktigt.


Grymt.


Ridande polis.




Här är det någon som är nöjd.



Turist 1


Turist 2


Nilen. Föroreningar i luften? Tydligen är Nilen så nerskräpad att man får böta 5000 numera om man slänger ett skräp i den.


Nilen


Shit. Det känns helt galet att det bara var 6 dagar sedan vi var där! Underbart. Johanna

Perfekt mysarlördag

Vilken perfekt dag det här har varit/är. Det blev en trevlig stalltur med Sårra imorse, badminton med karln (sjukt kul och svettigt, jag var dock inte lika vass som jag vill minnas..), vi har ätit gomiddag ala "little italy" - chilipasta med mozzarella, vi har druckit vin och spelat bönspelet och nu ska vi se "Inglorious Basterds". Perfekt mysarlördag, jag ska upp tidigt imorgon också och släppa ut pållarna. Johanna

Lördagsmotion

Så, nu är jag, Mio och Simzon motionerade. Det var trevligt med Sofias sällskap. Mio började frysa i stallet efter promenaden så jag var tvungen att klä på honom min luvtröja, han blev jättesöt i den. Och varm.

Gissa vad vi ska göra nu.. spela badminton. Jag är peppad. Johanna

Odåga

Godmorgon. Nu sticker jag och Mio till Braxele! Odågan som hållt oss vakna inatt får stanna hemma. Sofia är hemma från lumpen och ska få rida Simzon idag. Imorgon ska jag prova att ha Mio med lös när jag rider och är själv. Det ska bli spännande att se hur det går, jag har goda förhoppningar. Johanna

Har du sett den här? (Egypt edition)


Akilles driver mig till vanvett

Att det ska vara så jävla svårt att gå en vanlig enkel promenad. Nej Akilles vill inte njuta av naturen i skogen, pinka lite, springa lös och busa. Nej Akilles har andra intressen.. gnälla 23 av dygnets 24 timmar, jucka på Mio hela skogspromenaden eventuellt hänga i hans penis så Mio hellre springer bort, hänga i nackskinnet i mattes högerhand, ligga på rygg i gyttjepölar med mattes arga blick i ögonen. Mmm, det verkar Akilles föredra. Direkt jag kom in från promenaden försökte jag boka kastreringstid men jag måste vänta till måndag med det - och då ska jag ta snabbast tillgängliga tid.. vilken den än är. I helgen får Mio hänga med mig i stallet och Akilles får vara med husse, för nu är jag vansinnig. Johanna

Egypten del 1

Jag börjar med lite grymma hotellbilder. Det var ett jättefint hotell men sjukt god mat, hotellet hade 5 restauranger och lika många barer samt en jättepool med fejkad sandstrand. Det var bara att plocka sig ett en "gratis" drink och glida ner i någon stol eller solsäng..





Det är vi som ligger i solstolarna där.. hehehe..


Italienska köket, jag blir hungrig när jag ser bilden. Parmesanrisotto, jalapenopasta, vitlöksbröd..




Clas, Mia, Linnea


Niklas, Kräftan, Andreas



Ränn

Godmorgon. Jag såg fram emot att jobba idag faktiskt men nu är både jag och Andreas hemma med ränn. Den stora nackdelen med Egypt. Nu ska jag iaf lägga upp lite bilder men jag har så många så jag kommer nog att dela upp dem på några dagar.. Johanna

Gött att finna

Godkväll. Nu är jag trött. Flygresor i kombination med Egyptisk "magsjuka" är ingen höjdare. Det blir snart sängen + ljudbok, det ska bli riktigt gött att sova i min egen säng! Hundarna är hemma igen, mys. Vi fick middag hos papi och mami har varit här och gjort mig sällskap framför lite Mia&Klara.

Jag orkar inte börja lägga in alla bilder på datorn ikväll, det får bli vid ett senare tillfälle. Jag bjuder dock på en bild från fotograferingen så länge. Sov gott!



Huvudstad

Hej! Idag har vi varit inne i huvudstaden, det blev en intensiv shopping och fotografering. Det var rätt slappt att bli sminkad och hårstylad! Jag köpte några bilder så de ska jag lägga upp när jag kommer hem.. Imorgon blir det mest troligt en sväng in till Uppsala och eventuellt lite julklappsshopping. Sen är vi panka. Nu är det bonderogersöker..

Grymt!

Haha! Nu ser jag att Frida har utnyttjat sin befogenhet till fullo..

Vi har landat i Sverige för en stund sedan, sitter hos Janna i Knivsta och skriv för tillfälle. Imorgon ska vi in till huvudstaden och shoppa sparsamt samt bli fotograferade.

Egypten var riktigt grymt, perfekt väder, god mat och många intryck! Vi tog oss faktiskt i kragen och åkte de dryga 50 milen in till Kairo i buss och det ångrar jag inte för en sekund. Jag återkommer med bilder osv later! På torsdag lämpligen, då vi är tillbaka i Umeå.

/Häcklöparn

häck

johanna och hennes gamla vän styrde upp bingolotto hemma.
med luckor, lotter, priser och självklart loket olsson.


johanna i full fart över över häckn

Uppdraget

Hej.
Nej det är inte johanna som skriver från utlandet,
det är en anonym person som fått uppdraget att hålla bloggen vid liv.
Jag undrar egentligen varför hon litar på mig att göra detta,
men jag ska försöka att vara så snäll som möjligt.

Igår morse fick jag ett sms från "DALAB" och "Andrew den förtappade"
där det stod att dom glassade vid poolen
och att de skulle rida på kameler och se solnedgången i öknen!
Troligtvis kommer man få se några härliga bilder därifrån sedan!

Men tills dess kommer jag lägga in ett inlägg här dagligen
och uppdaterarom jag får några nyheter från sandkrypen
men även om jag hittar på något roligt.
Då tänker ni; "jaaa, man kan ju göra så.. men det är ju inte rätt"
i dahlbäckssläktn är vi alla vänner,
vi håller händer och nynnar på "honanna"
ja, det är en av dessa två som skriver, jag tror ni kan gissa vem.

See ya!

Hej. Jag har lite resfeber och Andreas är stressad! See ya! Ta väl hand om mina djur! :)
Johanna

Loverboy

Hej! Vi har varit ett antal timmar i Vännäsregionen. Vi började med att hämta spån på sågen i Vännäs vilket gick väldigt smidigt eftersom vi var fyra stycken. Det blev ingen ridtur pga det trista regnvädret, istället dolade vi kvinnor runt i lösdriften (medan männen spelade pingis). Vi hade hämtat både spån och kalk för att kunna göra bädden där inne lite bättre och torrare. Vi fick gomiddag i Braxele! Sedan skjutsade vi ut vovvarna till pappa som ska ha dem medans vi är i Egypten.

Nu sitter vi och knåpar på en komihåglista, vi åker ju imorgon! Johanna

Jag har fått blommor av min loverboy..

Svett

Godmorgon! Det var riktigt trevligt igår. God Thaimat, mysig förfest och ett väldigt intensivt dansande på cover/schlager - jag var genomsvettig. Och ganska onykter. Som vanligt glömde jag så klart bort att föreviga förfesten med kameran.

Nu sitter jag och läppjar på ett glas resorb. Ska snart ut till stallet och rida någon av pållarna!
Johanna

Peppa party

och Thaiköket. See ya wouldnt wanna be ya!

Det kommer att gå åt helvide

Godmorgon. Sovmorgonen idag avbröts halv 7 då jag fick åka och skjutsa anonym till akuten. Men det gick bra. Nu ska jag iväg till stallet och rida ut med Sandra.

Förresten så får jag panik angående svininfluensan. Den kommer bara närmare och närmare.. jag måste hinna iväg till Egypten innan den kommer in här i huset. Annars går det åt helvete med vår resa! Johanna

Måns

Jojo, nu har jag fått se Måns med egna ögon. Han tog en öl på restaurangen idag. I like! Johanna


Inväntar perfekt lördag

Hej! Jag är nöjd. Först tog jag på mig att jobba imorgon, men sedan ångrade jag mig eftersom jag insåg att jag skulle få för lite sömn för att orka parta på kvällen och jag skulle inte heller hinna ut till hästarna. Jag lyckades få en vänlig själ att ta över lördagspasset i andra hand så nu är jag som sagt nöjd. Det blir en liten sovmorgon med karln, hästmys, lektion på hippo och sedan party på kvällen.. perfekt lördag. Johanna

En Älva med tuffsig päls


En Simpa med lång man

Storskogen

Några bilder från igår som utlovat..

Min lilla insekt


En lycklig vovve!


Grabbarna

Storsläpe

Hej igen. Nu har jag kört med storsläpe. Vi fick låna ett jättesläp från flygplatsen så vi behövde bara åka en vända. Tjejen på återvinningen var väldigt ickemunter. Det blev lunch på Scandic också. Nu ska jag byta om och glida iväg till jobbet. Johanna

Obekvämt

Godmorgon. Nu ska jag ut och köra fullastat släp fram och tillbaka mellan hemmet och återvinningen. Obekvämt! Johanna

Tiss å bajs

Här kommer en liten kort gammal goding från 2006..

mamma och elias konversation:
mamma - har ni ätit blodpudding idag till lunch, på dagis?
elias - näe vi åt tiss å bajs..
mamma - men kiss och bajs kan man väl inte äta till lunch?!
elias - hihihi.. näää.. det äter man bara till mellis..


Skruvstäd

Hej! Hemma från jobbet. I morse åkte jag och Stena till Braxele, hundarna fick en långpromenad i skogen och dom var överlyckliga. Jag tog lite kort men batteriet tog slut så jag kan inte lägga upp dom än.

Jag trodde att jag skulle lyckas slå på Älvans tappsko på egen hand men det krävdes till slut både ett skruvstäd och en Marlene! Jag återkommer med lite pics när kameran är laddad. Johanna

Thanks Janet!

Jag fick en grym present av Janna idag, en Mia&Klara-bok. Jag har bläddrat runt lite och hittat väldigt bra grejer.. Johanna


Kent - Hjärta

Nu har jag lyssnat in mig lite på "Röd" och för tillfället är "Hjärta" min favorit! Jag kommer nog att mata den ett tag framöver. Johanna


En nöjd tjej vars bröst läcker

Hehe.. en gammal goding kommer här igen..


2006-11-16

"dialogen börjar med att jag ringer upp sofia "stora morran" sehlin och berättar om en nöjd tjej vars bröst läcker..
sofia - åååh. johanna! finns det ingen annan du kan ringa och berätta såna här äckliga grejer för? hoppas du förstår att när jag måste börja gå i terapi så kommer du att få stå för 50% av omkostnaderna.
johanna - eh.. ok.. då vill du nog inte heller veta vad jag har på mig just nu..
sofia - MEN DET KAN VÄL KNAPPAST VARA VÄRRE ÄN EFTER BALEN PÅ EFTERFESTEN DÅ DU SPRANG OMKRING I ENDAST MJUKISBYXOR OCH BRÖSTTEJP!?

no comments
"

Johanna

Låt oss fira

Det har varit en ganska lång dag. Det var kul att rida i ridhus idag, blir ju inte så ofta nu för tiden! Det var lugnt på jobbet idag men något ger mig huvudvärk! Jag måste gå till botten med det mysteriet. Förresten, goda jobbnyheter för mig idag! Det firar vi med "lägg ner ditt vapen".. Johanna


Egypten

Medeltemperatur under november: 27 grader
I vattnet: 22 grader

*fniss*

Att nypa fast en gubbe mellan två bilar

Godmorgon. Här kommer en till gammal goding, enjoy! Johanna


2007-07-04

OBS! Extra material..

"jag och malin kör in på parkeringen på travet. en gubbe som utger sig för att vara parkeringsvakt börjar vinka oss till sig.

jag krypkör fram mot en annan bils behind. gubben står nu placerad snett mellan mig och
bilen framför. han vinkar oss närmare.. jag krypkör..

han vinkar oss ännu närmare.. jag tittar lite suspekt på honom med tanke på att jag redan ser ut att stå mycket nära. utbyter några ord med malin och kryper sedan någon cm till..

gubben börjar plötsligt se lite ouppmärksam ut och spanar snett åt vänster.. men vinkar däremot fram oss ännu mera frenetiskt än förut. jag kryper lite till och hör plötsligt hur bilen stöter i något.. *dunk*.. ganska kraftigt ändå.

jag börjar svära i tron om att gubben har fått mig att köra in i bilen framför. då tittar jag upp och ser att gubben gapar och vinkar hejvilt att jag ska backa. han ser plötsligt panikslagen ut. jag backar.

gubben börjar gnida sitt knä och göra lustiga läten.. jag hade klämt fast hans ben mellan min bil och bilen framför.."

Kent - Röd

Guess what, jag har den i min ägo nu! Kents nya skiva alltså, min älskling köpte den åt mig på macken nyss. Jag la mig i ett varmt bad (som jag även lurade ner Rillan i) för att lyssna på skivan, dock gjorde jag blundern att köra igång tvättmaskinen samtidigt så jag hörde inte så mycket. Jag får göra ett nytt försök imorgon. På tal om imorgon så ska jag rida Simpan inne på hippo, jag är pepp pepp pepp. Johanna


Egypten!

Jag har ridit Simzon en sväng och ska strax vidare mot ridskolan. Jag har lite uppstyrning att göra.

Förstå att vi åker till Egypten om en vecka! Tjoflöjt

Andrew

Förresten, visst stämmer Andreas ganska bra in på kontaktannonsen?!

"Redig karl sökes"

För några dagar sedan satt jag och lästa gamla inlägg jag skrivit (dock inte här på bloggen) och blev väldigt nöjd med hur rolig jag var för ett par år sedan (enligt mig själv förvisso). Jag verkar ha tappat den roligheten på sista tiden så nu tänkte jag lägga in några gamla godingar lite då och då.. själv skrattar ja högt när jag läser dem. Haha. Den första är dock inte så gammal:


2008-03-14

"jag söker en redig karl 21+

du bör ha: bil med dragkrok (självklart körkort.. behöver väl iofs inte ens nämnas), normalt bmi, hår i någon brun nyans (gärna mörkt), god hygien, normalt funtade föräldrar, ett eget liv

du bör kunna: bära mig över axeln hem från en krogrunda, laga god vegetarisk mat - ofta och i stora mängder, mocka, fixa allt inom området teknik i hemmet.. jag själv är nämligen totalt odudlig på den punkten

du bör vara: en av de 1% män som inte ljuger och bedrar, minst 1.75 lång (inga dvärgar), tatuerad, lagom romantisk.. vill inte ligga och titta på stjärnhimlar eller få rosa nallebjörnar tack!, brutal men mysig

du bör inte ha några problem med: att jag är insnöad på ett enda intresse, att min hund kanske eventuellt hatar dig och vill bita dig, att jag är totalt ointresserad av matlagning, min hjälmfrilla, att jag förmodligen äter mer än dig i kg räknat, att jag alltid kommer vara smygförälskad i jocke berg no matter what..

du bör tycka om: de flesta (observera - ej alla) sorters djur, roadtrips, en liten dutt alkohol då och då, att pilla mig i håret, bk, hängbröst..

du bör inte: hålla stenhårt på hastighetsbegränsningar, sjunga för dig själv när jag hör på, ha navelpiercing eller långa tånaglar


hör av dig! jag vet att du finns.."

Fars dag och tegsbulle

Godkväll. Pappa fick en tegsbulle* (som vi alla åt utav) och tre ölkorvar. Mio var jätteduktig och hoppade in i bilen själv både när vi skulle dit och när vi skulle hem. Det tar sig. Nu blir det säng och Dan Browns ljudbok, imorgon är det hästmåndag. Johanna

*En tegsbulle är en jättelik krämbulle..

Mitt uppdrag är slutfört

Hej. Mitt uppdrag är slutfört, men det var sjukt svårt att döma faktiskt, jag var livrädd för att göra fel. Men det var som väntat ganska kul. Om jag ska döma någon fler gång ska jag dock utrusta mig med dubbla tjocksockar.

Jag och "knatten" har dragit en Maxmiddag och nu ska jag ta en varm dusch, sedan ska vi åka ut till Stone med fika. Det är ju trots att fars dag idag. So long!

Bruna bönan ska med till holmsund, såklart

Domarstol´n

Hej igen! Nu ska jag iväg och byta av Ida på domarstolen på ridskoletävlingen, det ska bli spännande! Och roligt skulle jag tro. Jag ska dock bara döma LC:n men det blir en lagom start på en kanske lång domarkarriär.. eller något :) Johanna

Sjukt läskigt - toaletten var occupied

Jag måste berätta en grymt läskig grej som hände igår. När vi kom hem från Braxele, halv två ungefär, så var toalettdörren låst! Den var verkligen låst! Det röda fältet ovanför själva låsanordningen var fyllt synligt för att visa att toaletten var occupied! Jag blev livrädd. Det satt ju antagligen någon där inne som inte svarade när vi pratade. Andreas tog upp en golfklubba och låste upp dörren utifrån med en skruvmejsel men där inne var det tomt.. Antingen har någon varit här medan vi var borta och låst igen toadörren utifrån, eller så spökar det. Jag vet inte vilket som är värst. Johanna

Hemska hundhändelser

Hej! Nu är vi hemma igen. Akilles uppförde sig som väntat inte. Vi har varit med om två hemska hundhändelser ikväll.. den första: Hunden Tex var bannlyst till balkongen på övervåningen när vi kom eftersom Marlene städade, han fick syn på Mio, gnällde en stund innan han tog beslutet - och hoppade. Jag såg ett stycke schäfer kasta sig ut från balkongen och landa på sidan 5 meter (!!!) nedanför på en altan. Riktigt läskigt. Jag smög mig först fram och kikade om han ens levde sedan sprang jag in i huset i panik och skrek för att överrösta dammsugaren.. Tex verkar dock ha klarat hoppet väldigt bra men det kunde ha gått illa!

Nu till den andra händelsen: Vi gick bort till byastugan för att spela TP (som jag och Andreas väldigt otippat vann), Akilles och Mio blev instängda i huset och för säkerhets skull låste vi även dörren. Trots detta hade de två rymmarna lyckats ta sig ut genom altandörren och var på fri fot när vi återvände (typ 2 timmar senare). Jag blir alldeles iskall när jag tänker på vad som kunde ha hänt om de hade försökt leta reda på oss och gått vilse någonstans i storskogen! Som tur var så hade de inte lämnat gården. Men jag ryser vid tanken, mina små älsklingar! Nu ligger de i alla fall i tryggt förvar här hemma på soffan och är ganska trötta..

Det här är en gammal bild men de ser ut ungefär så här nu också :)


Nu ska jag krypa ner och lyssna på ljudbok och götta mig efter den goda middagen. Jag älskar mina små bruna kryp. Godnatt. Johanna

Rilla i snö

Rilla har varit ute och inspekterat snön som fallit (Mio tyckte inte att det var lika intressant och roande, han gick ut en stund och stod på tre ben sedan gick han in igen). Nu ska vi strax åka, jag ser fram emot att få släppa lös båda vovvarna i stallet! Vi ska bara stanna och köpa pannacottaingredienser på vägen.. Johanna

Rilla har kvar lite falukorv runt munnen här..


Gul snö!

Rillan tänker inte uppföra sig

Godmorgon. Idag ska jag, karln och vovvarna åka till Braxele. Jag ska rida på min fina häst, karln ska spela pingis och sedan ska vi grilla på kvällen med Marlene, Fredrik, Sandra och Lars. Det kommer att bli awesome! Om alla hundarna sköter sig förstås, vilket naturligtvis Akilles hävdar att han inte tänker göra.. Johanna

Die Elfe

Kolla vad jag hittade på apberget! Jag skrev följande text 2007-05-14:

"hej.

jag har ju en tendens att falla i djup förälskelse när det kommer till vissa utvalda hästar. denna gång är det älvans tur. först och främst, vem kan motstå en häst med namnet DIE ELFE? ingen, i guess. de stora söta ögonen.. en sån häst som man blir på världens bästa humör av att rida. mys.

sudden och yoplin.. jag har inte glömt er grabbar.."





Andreas

5 Andreas PLUS

- Han gör god pannacotta. Och god mat i allmänhet.

- Han har en het ansiktsprofil, spec när han har brat-frillan.

- Han är bra på att snickra och mixtra.

- Han sjunger som Rabih. Ofta.

- Han klär i väst.


5 Andreas MINUS

- Han zappar runt på tvn som en komplett galning! Man blir yr.

- Han har minst 3 ggr så mycket kläder som mig och vägrar göra sig av med sina linnekläder.

- Han har alltid sina fötter på bordet. (Varning!)

- Hans arm håller inte för att ligga på en hel natt.

- Ibland ger han ifrån sig ett hest gubbskratt.

Ett par ögon - två olika vinklar

Kanske ett par av jordens kusligaste ögon, de tittar åt samma håll fast ändå inte.. (samt ett väldigt osmakligt munparti)


Pass på

Godkväll. Jag blänger på Idol, Andreas är på finmiddag med jobbet. Själv har jag ätit en bit daimtårta till middag och mår illa.

Jag pratade precis med Nora om hennes flytt till Falun. Jag har blandade känslor kring det här, det kväver mig ju att hon ska flytta men OM hon nu MÅSTE flytta så får det gärna vara till Falun. Jag kanske följer med henne när hon kör ner möblerna om jag lyckas vara ledig då.

Nu ska jag leta reda på mitt pass! Snart får jag börja packa. Haha! Johanna

Jag hatar bindor (blöjor)

Godmorgon. Jag har inatt sovit endast tre timmar, varför? Jo - jag har försökt sova med binda. Det är så fruktansvärt obekvämt och blöjliknande så jag vet inte vad jag ska ta mig till.. och varför är bindor så smala även på den bakre delen? När man vaknar så har ju hela blöjbyltet knövlat in sig mellan skinkorna. Nej nu har jag gett bindan en chans även i år och kan konstatera (som tidigare år) att jag hatar den.. Over and out. Johanna


Check this out!

Hej! Nu är jag hemma från jobbet med en sprakande huvudvärk som precis löst av mensvärken med en nästintill perfekt timing. Jag upptäckte precis ett hysteriskt roligt mail i min inkorg från lillasyster, dock vågar jag inte lägga upp det här på bloggen, det vore en alldeles för grov uthängning.. hahaha.

Över till något annat. Andreas har ju som sagt fixat och trixat i klädkammarn nere och det blev väldigt bra med den nya hemmasnickrade skohyllan!

Check this out!


Ikväll ska jag gå och lägga mig tidigt, ska ut till pållarna innan jobbet imorgon. Godnatt. Johanna

Tjockpannkakslunch

Hej. Nu är jag bara en tjockpannkakslunch ifrån att åka till jobbet. Tjockpannkakan är min tröstpresent från min ledsna gårdag.

Garderobsrensingen är förresten nästan klar, det blev en ikeakasse till mamma och syrran samt 4 plagg som kvalificerade sig till tradera! Ska även sälja en hundflytväst där. Andreas håller på och måla och snickra i klädkammaren nere, för ytterkläder, jag gillar.

Johanna

Morgonbad

Det var gött att krypa ner i ett varmt morgonbad må jag säga! Nu ska jag och smågrabbarna ut på promenad i SNÖN. J

Jag peppar jul och garderobsstäd

Jag åkte förbi Willys på väg hem från jobbet enbart i syfte att köpa balsam till mina frissiga toppar, dock råkade en påse julenisser och en flaska julmust följa med mig hem. Jag vill börja köpa julklappar.. måste boka in en dag nästa vecka tror jag. Stan (by day) är ju en helt ny upplevelse varje gång jag är där.. (cirka 1 gång varannan månad).



Nu ska jag kila upp och påbörja min smärtsamma garderobstädning. Det finns vissa plagg jag bara måste släppa taget om nu som bara ligger ruttnar.. Så några kilo kläder kommer inom kort att finnas tillgängliga, jag skickar vidare påsn till mammas hus när den är full..

Johanna
(Mio busar!!!)

Hej Ida

1. Det är jobb och ekonomifrågan som vanligt. Det pratas om en fast tjänst men det tar sån tiiid..

2. Jag är paranoid så jag måste kolla sånt regelbundet numera.

Kan du inte skaffa en egen blogg som jag kan svara på? :)

Styra

När ska mitt liv styras upp? J

Riget intro

Här bju jag på Riget-introt. Dock med engelsk text..


Den osminkade sanningen

En relativt lång och rask promenad med vovvisar är avklarad. Nu ska jag hänga en tvätt och sedan ska jag gå ut i bilen med en kasse och tokröjja. Bakluckan får dock bli ett senare projekt för jag börjar jobba kl ett. Have a nice day. Johanna

Den osminkade sanningen..



Skämmes

Godmorgon. Gissa vad som gör mig irriterad. Alla dessa tusentals människor som inte kan använda orden "DE" och "DEM" på tillfredställande sätt. Johanna

Shopping @ Börjes

Så, nu är jag lite gladare igen. Det slutade med lite smått och gott och billigt från Börjes..




En tomtedräkt till Akilles






En julescarfs till Mio




Min favoritpälsglans









En hjälmluva till mig





Samt thermobyxor, tandtabletter for dogs, sporremmar och en hundbensformad nyckelring för 4 kronor.
Nu vankas det tydligen säng.. Johanna.

Livslust

Hej. Jag är på ett rasande humör.. jag har huvudvärk och det är fotboll på televisionen. Dessutom kom jag hem och tappade livslusten när jag insåg hur mycket vi måste städa här.

Tur att jag fick lite livslust imorse i alla fall, jag var ute på en skogstur med Malin samt red lite dressyr på ängen. Simzon var fin.

Nu tänker jag webbshoppa trots att jag är pank.. jag känner att det är det enda som kommer att kunna få mig på bra humör just nu. Jag återkommer strax.. Johanna

Ett stycke sedvanlig vardag.

Jag skall förtälja en liten historia eller snarare en dialog.

 

Jag kliver in på McDonalds för att inhandla en näringsriktig måltid...

 

Det unga biträdet: Välkommen till McDonalds!

Jag: Hejsan!

Biträdet: Vad vill du beställa?

Jag: En McFeast och kooo tack.

Biträdet: Ok, vill du ha plussmeny på den?

Jag: Nej tack.

Biträdet: Vad vill du dricka då?

Jag: Cola tack.

Biträdet: Var det bra så?

Jag: Nej, jag vill ha en Bea-dipp och 40 liter diesel också.

Biträdet: Ursäkta?

 

Näää, så var det ju inte. Men det kunde faktiskt ha varit så!

Så här var det...

 

En man som ätit på tok för mycket korv i sina dagar kliver in på bensinmacken för att få sig ytterligare en korv...

 

Det kepsklädda biträdet: Hej..

Mannen: En jättekorv med massa räksallad och Johnny's!

Biträdet: Ok, vill du ha någon dricka till den?

Mannen: mm.. cola!

Biträdet: Då blir det 46kr.

Mannen: mm.. här!

Biträdet: Tackar.

Mannen: Du kanske skulle ta den här kunden bakom mig i kön först? Han verkar ha ett riktigt bensinmacksärende och jag MÅSTE ju inte trycka in den där korven i ansiktet så fort det bara går.

 

Näää, så var det ju inte. Och inte faan kunde det varit så heller!

Så här var det...

 

Jag kliver in på bensinmacken för att köpa en snusdosa, en man står precis pch beställer en korv. När korven är betald står jag redan med snusdosa och plånbok i handen, redo att göra affär. Det kepsklädda biträdet har inte de uppskattningsvis 7,4 sekunderna det tar att betjäna mig för hon måste kasta sig över korvmojjandet...

 

Det kepsklädda biträdet: Vill du ha senap och ketchup på korven?

Mannen: Ja, båda!

Biträdet: Stark eller vanlig senap?

Mannen: Stark.

Biträdet: Ok, vill du ha räksallad eller gurkmajonäs?

Mannen: Räksallad förståss! *med ett flirtigt flin*

Biträdet: Hehe ok, vill du ha rostad lö...

 

Längre hinner inte biträdet för mannens telefon ringer. Mannen svarar i telefonen och börjar vanka bort från disken. Biträdet står där med en fettglänsande korv i en handen och en sked, överfylld med rostad lök, i den andra. Mannen vänder sig nu halvt bort och fortsätter prata. Jag tittar uppgivet på biträdet. Hon tittar besvärat tillbaka. Med lyft haka och lökskeden i huvudhöjd försöker hon få kontakt med mannen. Hon påbörjar en ny lökfråga men mannen viftar avvärjande med sin fria hand. Detta pågår ett bra tag och jag blir inte det minsta förbannad.

 

Näää, så kan det ju inte ha varit? Jo, nog faan var det så!

 

(förutom hurvida jag blev förbannad eller ej)

 

/Andreas


Julemys

Godmorgon. Nu håller jag på att rusta mig för Braxele.

Jag har förresten världens julkänslor. Jag vill börja handla julklappar snart. Och handla små utstyrslar till hundarna.. hehe. För första gången sedan jag flyttade hemifrån ska jag julpynta hemma och ev ha en liten dvärggran.. yeeees.

Jag var på G!

Godkväll.
Här kommer en liten update..

- Jag var på G ikväll. Det gick jättebra med alla lektionerna. Som vanligt drog jag över tiden med privatgruppen men jag har kommit fram till att det kanske inte gör så mycket, ridskolehästarna lider ju inte av det och det är ju min sista lektion.

- Min rygg är helt galen, jag är typ öm över hela ryggen. Jag ska ta och testa en massagedyna som jag fått låna av Lennart.

- Jag är lite bedrövad över Emelias breakup MEN det innebär ju att hon kommer att bo 100 meter från mig, och det är inte illa. Vi ska följa Riget tillsammans..

- Jag var jätteduktig när jag tog min spruta idag trots att jag hatar nålar. Min akuta sjukhusvistelse i augusti där jag blev stucken, sprutad och droppad om vartannat gjorde visst susen för nålrädslan.

- Jag är inte pregnant. Hehe.

Det var en liten update för intresseklubben. Godnatt! Johanna

Bag in da box

Den här genialiska låten har jag som ringsignal på mobilen. Johanna


Hepatitspruta

Förresten så har vi varit och vaccinerat oss inför Egyptenresan. Andreas trodde att han bokat in oss idag men i själva verket hade vi fått tid på torsdag. De var dock snälla mot oss och vi fick sprutorna i alla fall..

Nu ska jag iväg till hästarna.
Johanna


Skämmeslistan..

På skämmeslistan idag hamnar folk som tar upp all plats i återvinningshallen i 20 min, och precis när jag svärande och grymt less lämnar min plats i bilkön så kör de ut därifrån.. GUD vad jag brann..  Johanna

Snabb uppdatering

Godkväll. Nu är det svårt att hålla ögonen öppna. Jag har hoppat med Simpis idag, det var superkul. Andreas har fått spela pingis och basta. Jag har fått vinterdäck på bilen och haft trevligt kvällsbesök. Emelia och Linda har varit här på en fika och avsnitt nr 1 av Riget. Nu är det nattis men jag kommer inte kunna sova eftersom jag ska vaccinera mig tomorrow.. huuu. Johanna

Lur´n

Godmorgon. Jag och Simpan ska skutta lite hinder på ängen idag om det inte är för hårt men först ska jag äta lita awesome rester från gårdagens middag.

Nu har jag Bredin i lur´n som bidrar med lite skvaller.
Johanna

Skämmes skämmes!

Fy sjutton. Jag brinner. Tio över elva (alltså cirkus en timme sedan) plingar det på dörren här. Akilles skäller som en galning och jag skymtar en scream-mask utanför. Så jag låser dörren och drar ner persiennen och triggar Akilles att skälla lite extra.

Jag är livrädd för många olika saker; scream-masker, BJÖRNAR, Skrömt´n, mörka skogar, cancer, omkringdrivande ungdomsgäng med mera. Att plinga på min dörr tio över elva med en scream-mask är straffbart. Är man ute tio över elva är man ingen liten oskyldig busellergodisunge på 9 år, thats for sure.
/Johanna

FY FAN - det är allt jag har att säga

RSS 2.0