Dressyrbilder

Hej! Har precis kommit från jobbet och min solbränna (röd) börjar bli väldigt påtaglig efter dagens utomhusaktiviteter. För min del var det årets första shortsdag och det mesta av den spenderades på surf där det var dressyrtävling. Här kommer några bilder på mina favoritekipage Ida/Campino och Marlene/Winston. De blev lite ljusa.. /Johanna







Bananaback

Hej. Nu är jag på lite bättre humör (får en klump i halsen när jag tänker på lillbrunskon dock..) Det var trevligt att få besök av Ida och Lars. Nu tänker jag helt seriöst steka mig lite halloumiost för jag är sjukt sugen på det och jag kommer inte kunna sova om jag inte får mig en bit! Här kommer ett par purfärska bananabackbilder, enjoy!

Min hållning är det väl ändå inget fel på!



Sommardag!

Vädret har varit awesome! Jag har varit ute i skogen med IQ, det var vaaarmt. Men bra ändå.

AAAAAAAAAAH. I skrivande stund hittades just min ena fina bruna sammets adidassko helt söndertuggad. Fy faaaan. Jag gråter nu. Åt helvete med den här dagen..

Todays news

> Mio har pulveriserat den vänstra av mina underbara lurvtofflor. RIP.
> Simzon har en svullen snopp.
> Fridas pojkvän Alex har en underhållande grov smörfobi.
> Todays VK-news: Fugelsang tar med en samesked på nästa rymdfärd.

Älskade bruningar




Jag ÄLSKAR Rilli i profil!

Att unna sig

Igår blev jag så illa tvungen att besöka Hööks hemsida (efter Simzons krubbitarvarning) för att kunna beställa hem en ny äppelslicksten till Simzons hållare. Jag hade helst velat unna mig något från Horze, men de hade inte den där refillen (lustigt nog sålde de hållaren + bollen men utan sten i!). I alla fall. Man kan ju inte beställa slickstenar från Hööks utan att unna sig något.. jag unnade mig en "tränsväska" och glittriga bokstäver till mitt redan existerande bokstavspannband (till träns).. Det ska givetvis stå "Simzon". Ganska ocoolt. Jag skyller på att jag aldrig haft någon riktig ponnytid som barn.. /Johanna


Björn & Luftballong

Hej! Jag är upprörd. Läste av en händelse att det strövat omkring en björn på carlshem för någon dag sedan, mycket obehagligt! Jag kissar nästan ner mig av rädsla bara av att se en björn på tv. "Känn dig inte rädd för att gå ut på carlshem, björnen kan ha hunnit långt" hade någon uttalat sig i tidningen, mmmmm just, den har väl vandrat hela vägen till ersboda.. rys.

Ännu ett obehagligt info - Andreas ska mest troligt få åka luftballong med sitt jobb om ett par veckor. Själv mottog jag informationen med blandade känslor, jag är relativt höjdrädd men jag har även alltid älskat luftballonger så lite avens är jag.. /Johanna



En idealisk ballong..


Djurmagazinet

Hej. Jag har precis varit på Djurmagazinet på mariedal och handlat en lurvig sele till Mio (hans huvud är så litet jämfört med kroppen så han halkar ur halsbandet väldigt lätt!) och hundmat till båda. Jag är imponerad av dagens besök där, jag fick otroligt bra hjälp och en relativt stor påse royal canin gratis med mig hem! Gratis är gott. Jag tror en sådan påse kostar nästan 300:- i vanliga fall.

Nu tänker jag tillaga en sjukt god lunch, börjar jobba om två timmar. Johanna.

En barba i bil

För några dagar sedan lånade jag ut min bil till mamma, och när jag fick tillbaka den satt det en barba på passagerarsätet. Nu har den flyttat in i vardagsrummet..


Ersbodabilisterna

Jag är sjukt less. Vi skulle inte behöva några övergångsställen här på ersboda för det är ändå ingen här som vet om deras funktion. Man står vid ett övergångsställe och ser idiot på idot köra förbi, allt från fjortisar på fula eu-moppar till kärringar med uv-lugg.

I förrgår var det faktiskt en bil som stannade vid ett övergångsställe där vi ville gå över - en bil med övningskörningsskylt.

/Johanna

Andreaskonceptet

Ikväll ska jag prova Andreaskonceptet - spendera kvällen utan byxor.
Kvällen bjuder på en smirnoff ice, nötter och en bra film.
/Johanna

Supersöndag

Jag har haft en jättehärlig eftermiddag hos Marlene i Braxele (stavas det så?). Har fått rida på både Winston och Robell i det fina vädret! Roligast var Winstons busbacke. En bra dag för att få tillbaka lite motivation..

Nu ska jag åka och pussa på min egen lille pålle!

Dom bruna bröderna

/Johanna

Spöregn

Hej! Jag och vovvarna sitter här och myser och tittar ut på skyfallet utanför, vi han precis in innan det började. Jag älskar att ligga i soffan med en bok när det spöregnar! Jag hoppas dock att det inte regnar lika mycket på Andreas golftävling, där han går omkring i sin piké..

Natten gick bra, Akilles var så uppe i varv att han fick tillåtelse att sova i sängen men så fort han la sig på mattes fötter så somnade han. Mio låg i sin korg och var hur lugn som helst. Båda låg kvar och sov tills jag klev upp. Pappa kom hit vid 8 imorse så jag kunde åka och ha första lektionen på hippo och när jag kom hem berättade han att de hade somnat allihopa framför tvn. Sedan gick jag och pappa ut i i20 skogen med hundarna och pratade skit om kriminella ungdomar.

Nu är Sofia på ingång med pizzalunch! Jag är sjukt hungrig. Johanna.

Den Bruna Trion

Godkväll. Jag har kommit hem från en relativt lugn kväll på jobbet, trots charter. Medlemmarna i Den bruna trion har varit snälla här hemma, som det verkar. Imorgon blir det jag som får ha brunisarna själv när Andreas är på golftävling. Nu ska vi gå och sova, ska bli kul att se hur och var dom har tänkt tillbringa natten! Akilles måste kanske kliva upp en gång i timmen bara för att kolla att storebror Mio är kvar..

Den Bruna Trion


Japp. Det är en liten alligator man skymtar där bakom hunden..


Men snälla människor!

Det har varit en lång dag. Eftersom hundarna inte bör lämnas hemma ensamma, så här i början, så har jag varit belagd med husarrest. Jag har försökt döda tiden på alla möjliga vis och hamnade tillslut framför TV4 och Talang 2009. Ett program vars största underhållningsvärde ligger i att se Bert Karlsson såga deltagare, publik, programledare och jurymedlemmar till höger och vänster.

Jag blev snart införstådd med att kvällen program var någon sorts final där man kunde ringa in och rösta. Och tror det eller ej men återigen, som så otaligt många gånger förr, visade det sig att svenska folkets smak är av noll och intet värde! Man kan bevisligen inte betro pöbeln med någon form av makt i något sammanhang. Vi skämmde ut oss i Eurovision och snart ska väl folket även rösta fram landslaget i fotboll? Nu är ju Talang 2009, som tur är, ingen tävlig där vinnaren måste visas upp utanför landets gränser men det är fortfarande makalöst! 

Jag satt alltså i soffan och studerade de olika "talangerna" Det var någon som var sjukt vig och det var ju lite spektakulärt. Det var en karl som kunde prata fort och det var ju lite kul. Det var fem karlar i lustiga klänningar som sjöng nått medley och de var ganska underhållande. Summan av kardemumman var att det fanns inte riktigt någon som stod ut (i positiv bemärkelse iaf.) och jag tänkte att vem som helst kunde egentligen vinna. Vem som helst utom det lilla gossebarnet som sjöng en tjejlåt. Man hade klätt ut en pyssling till en korsning av Benjamin Wahlgren och Birk Borkason. Lyckligtvis blev han inte i närheten lika motbjudande men nog för att jag skulle tycka synd om barnet. Som bekant är det inte viktigt att vinna, bara man försöker. Och som den lille försökte sjunga! Han försökte så mycket att han vann hela tävligen! 

I morgon skall jag spela "Krögarns Cup" på Norrmjöles trevliga 18-hålare. Jag vet att jag är på tok för dålig för att vinna men om jag försöker så mycket att jag gör i byxorna så vinner jag nog ändå. Förutsatt att det är Svenska folket och inte min prestation som avgör resultatet... 

/ Andreas

Älskade brun

Ibland ångrar jag att jag köpte Akilles. Ibland ångrar jag det för att han är dryg, men oftast ångrar jag det för att jag älskar honom så otroligt mycket att jag inte vet hur jag skulle klara mig om han försvann! Johanna

Mattemyset!

Imorgon

Imorgon får vi hämta honom!

"Hej jag jobbar överallt"

Nu är måttet rågat. Andreas envisas med att hänga fram sin flygplatsbagde fullt synlig vart vi än går. Problemet är bara att han alltid låter den hänga med framsidan mot kroppen och baksidan utåt, vilket resulterar i att den ser ut som vilket passerkort som helst. Dvs han skulle kunna tillhöra vilken butik som helst. Han gillar att matcha den fullt synliga badgen med svarta arbetsbyxor och en helröd tröja, hur många ställen skulle inte kunna ha anställda som ser ut så? Nu har det hänt för många gånger. Människor (kunder) kommer fram och tar för givet att Andreas är en anställd som ska hjälpa dem med deras problem som (till och med på hästkliniken var det en kvinna som tog för givet att han jobbade där! Och på byggmax har det nu hänt två gånger på en vecka!).

Det hela skulle givetvis inte behöva bli en så stor grej om Andreas kunde förstå direkt vad som håller på att hända, när kunderna irrar fram, och bara ursäktande säga "tyvärr, jag jobbar inte här, jag gillar bara att flascha min badge". Men nej. Han svarar gärna på deras frågor och tycker inte alls att det är märkligt att okända människor kommer fram och frågar just honom.. Om man får frågan "Hej, kan ni kapa den här plankan här om jag skulle vilja ha den kortare?" på byggmax, så borde det ringa en klocka. Återigen nej. Och jag blir dumförklarad när jag förgäves försöker upplysa honom om att ALLA tror att han är en anställd på stället som vi för tillfället befinner oss på. Nu shoppar jag inte en pinal till med den där karln om han inte stoppar undan badgen när vi går i affärer..

Bara till låns

Hej. Idag hade jag tänkt att göra lite reklam för en film som min lillasyster är med i (och som min pappa sponsrar). Filmen heter "Bara till låns" och ska enligt uppgift ha en hemsida, men jag har försökt ta mig in på den sidan i två dagar utan att lyckas ("sidan kan inte visas") så jag länkar till deras blogg istället, Bara till låns. På bloggen finns en länk till själva hemsidan, någan annan kanske har bättre tur än jag!

Jag vet egentligen inte så mycket om filmen, förutom att den ev kommer att gå på bio vilket ju vore roligt. Själv tycker jag att jag borde få ta del i den eventuella vinsten pga ett fåtal kläder som jag lånat ut till filminspelningen..

Det här är alltså anledningen till att man kan se min pappa bära en tröja med texten "Bara till låns - en kärlekshistoria" dag ut och dag in.. (det kändes viktigt för mig att få detta förklarat..)

Hej svej /Johanna

Vardagslyx

Det bästa med sommaren är att man kan grilla. Det bästa med en altan är att man kan äta grillat på den. Har man en halv altan utan möbler får man nöja sig med grilla. Det bästa med att sitta i soffan och fundera på om det är dags för hallonkrämsmiddag, serverad med suspekt luktande mjölk, är att man kan komma på att man borde grilla. Det bästa med att grilla ensam är att man kommer jävligt långt på en hundring...

Det enda som kan göra detta grillande ännu bättre är vetskapen om att Lars sitter i en mulen skog i Jämtland med en micrad Finduslåda i knät och att han i morgon måste krysta ut lådans innehåll sittandes på huk i en enbuske. Han kommer få ett mms..


Obligatorisk

Hej! Nu var det allt länge sedan man fick ta sig en titt på den här!

Den har ett soundtrack som går såhär: Honanna honanna honanna honanna HOOH.. lao lao hoooh..


Jag har sträckt min ena skinka

..japp, jag känner det nu. Första rivstarten i brännbollen var nog orsaken, jag blev inte lika halt som Jonas men jag känner ett visst obehag i att sitta med rumpan på en hård stol. Men det var grymt kul med brännboll! Det bjöds på grillat efteråt också, lyxlunch! En sån här dag saknar jag verkligen att jobba på hippo..

Morgonturen var mysig, jag ska börja hänga med ut oftare. Nu ska jag iväg till jobbet, jag och min ena skinka hoppas att det blir en relativt lugn kväll.. HEJ! Johanna

Bra ting

Godkväll. Har kommit hem från stallet och glidit in i min enorma kvällströja och mina mycket prisvärda sameinspirerade tofflor från ica maxi. Lektionerna har gått bra. Min sista grupp (som hade teori) fick räkna ut vikten på några ponnysar vilket var ganska intressant (Clicken väger enligt uträkning 154 kg)! Kändes lite märkligt att eleverna var cirkus tio gånger bättre än mig på att räkna dock, jag blev ägd. Imorgon planerar jag att hasa mig upp relativt tidigt för att följa med Nora ut på en körtur i I20skogen, jag överväger att ha med mig frukost i vagnen. Efter turen blir det brännboll (på hoppbanan?), jag är riktigt peppad! Hoppas på bra väder. Nu ska jag betala vovve och bilskatt! Godnatt. Johanna.

En liten inflyttningsblomma



Min pojkvän vet vad jag vill ha..

Fido!

Hej. Underbart sommarväder ute. Jag har dolat omkring på hippo en stund och nu ska jag och Rillan hitta på något utomhus, jag kanske ev får lite färg i mitt pigmentslösa ansikte! Fixa måttband i plast ska jag också göra, till min teorilektion ikväll.

Vi har bestämt oss nu, underbara Fido kommer att flytta till oss! Hans nuvarande familj kallar honom Milo, jag vet inte vilket av namnen vi ska ta?

Vi längtar!


New York!

Det finns risk för att vi bokar en resa till New York imorgon! I så fall bär det av i augusti. Jag är fnittrig just nu.



Snart blir vi också en familjemedlem rikare! Vilken bra dag det här blev (som grädde på moset ska jag äta 2 mozzarellasticks nu). Johanna

Ett lite snyggare vi..


Så här snygga kunde vi varit med bättre gener..


En potentiell karriär..

Nu har jag kommit på vad jag ska bli när jag blir stor. Nu har jag kommit på hur jag ska bli rik. Jag har kommit på en grej som ingen annan tydligen tänkt på. Jag kommer bli så nuskigt rik att det inte är klokt!

Men egentligen är allt detta inte riktigt sant. Egentligen har alla utom 2749 personer ( plus ett visst mörkertal ) i Sverige kommit på precis samma sak som jag. De som inte kommit på detta är alltså de personer som till yrket är chef för någon av ICA´s, Coop´s, Konsum´s, Lidl´s eller Willys butiker.

Dessa personer har alltså, till skillnad från alla oss andra, inte kommit på hur man BORDE planera en livsmedelsbutik. Butikerna är ju som alla vet planerade enligt följande. Direkt innanför entrén har vi alla hårda och vassa föremål som häftstift, knivar, kanyler, spik, osthyvlar, taggtråd etc. När man grundat sin korg/kasse med dessa varor är det dags att fylla på med de ömtåliga specerierna. Tårtbottnar, ägg, tomater, såser och tunnbröd är bara ett smakpov på vad man erbjuds på avdelning 2. Därefter traskar man raskt in på avdelning 3. Här dignar hyllorna av butikens tungviktare. Mjölk, tegel, kokböcker, skivstänger m.m. Med dessa produkter på toppen blir korgen/kassen snabbt så där ordentligt komprimerad som man vill ha den. Påsens insida blir sådär härligt kladdig av köttsaft, och vanilj från krämbullarna..

Alla med förskolekompetens måste ju ha insett idiotin i detta eller?

/ Andreas

Hundträff

Nu ska vi iväg och träffa spanjoren! Rillan är pepp.

Censur

Tjabba. Efter några cider och en eurovision song contest (med en mycket värdig vinnare) hos Lars:



Resten av kvällens bilder är censurerade. /det hängande ögonlocket

Dagens bilder

Hej. Nu är vi hemma igen. Ska åka ut till Simpan en sväng, duscha och sedan styra en redig partyoutfit. /Johanna

Pappahus


Happy Stone


Mormor & Lennart



Stugmysare


Förresten. Jag tog betalt av Gert Fylking igår. Inte någon muntergök!

Rubriklös!

Hej. Sitter ute hos pappa och jäser efter en stor bit rabarberpaj. Tänkte glida ut på altanen och värma mig i solen en stund i min awesome birddress. Johanna



Jag hade tänkt ladda upp fler bilder men med den här stuguppkopplingen i kombination med en pappaskött dator så skulle det ha tagit hela dagen. Jag återkommer med fler stugmysbilder senare.

Möramasken

Hemma igen! Jag är pepp på morgondagen. Ska kramas lite med Simpan på morgonen, sedan ska vi ta med oss mormor och Lennart ut till pappa för fika, middag och kanske lite solande på jättealtanen. På kvällen blir det eurovision och mest troligt utgång.

Igår fick Akilles duscha efter att han aktivt deltagit i altanbygget (rullat sig i jord), och när han blir blöt så förvandlas han till en möramask som inte får ro förrän han har ålat omkring i olika mjuka miljöer en stund (trots att han blivit ordentligt frotterad). Godnatt! Johanna






Pannkakslunch

Hej. Idag var min plan att umgås en stund med min lillebror, men eftersom hans pappa varit okontaktbar hela morgonen så fick jag nöja mig med en pannkakslunch med mamma och Frida (vilket inte heller var helt fel). Jag börjar jobba om en timme, men först vill Rilli ut på bajsartur! Johanna






Underbara snuggel

Hemma från jobbet. Väldigt mätt i magen men för trött för att minnas om jag har något speciellt att skriva om. Sov gott! Johanna

Underbara snuggel

Jag vill bli rik

Hej hej. Kom just in från en skogstur. Sitter och funderar på hur jag ska gå tillväga för att bli rik, bland annat. Ska dock lägga mig på rillistället i soffan där solen lyser in och fortsätta läsa på "Flickan under gatan". Det kommer att bli awesome.

Jag har varit en pmskärring i ett par dagar nu, och min käre sambo borde veta att jag inte blir gladare över att han stöttar den värdelösa pizzerian Pion! Påsen har stått på köksbordet i ett dygn nu, som om syftet bara är att reta mina ögon..

Sen vill jag även tillägga att jag inte gillar tyskland eller tyskar och blir illamående när jag hör det tyska språket användas. Men mer om det vid ett annat tillfälle.

En sån här är aldrig fel..


Börjar jobba klockan 4. Andreas mumlar om ett altanbygge ikväll! /Johanna

En dubbel whiskey

"Hej, jag tar en dubbel whiskey"
"Okej.. hur mycket är det i en dubbel whiskey?"
"Ja.. det är ju en dubbel whiskey.."
"Jo, men är det en dubbel 4a, eller en dubbel 6a.. eller?"
"Men en vanlig dubbel whiskey!!!"

Vi har det inte lätt ute på flygplatsen.

Eurovision Släktträffs Contest

Yttrtligare en släktträff på schemat alltså... Vad är det med flickvänner och deras släkter? I min släkt har vi inga mystiska träffar utan tydliga motiv. Det har ju hänt att någon bästämt sig för att gifta sig, att locka med öppen bar, och då är det klart man vill uppvakta det lyckliga paret och den där baren. Det har ju hänt att någon dött och då är det ju passande att man deltar i jordfästningen. Men det har ännu aldrig hänt att någon släkting, i regel av äldre modell föreställer jag mig, fått panikångest och slängt en pall släktträffs-inbjudningar på lådan. Om det beror på att ingen fört bok över släktens okontrollerade spridning eller att ingen bryr sig vet jag inte.
 
Å andra sidan är det nog konstigare att faktiskt ha släktträff. Speciellt om man knappt vet vem någon i sällskapet är. Om man inte bemödat sig att lära känna mer än några enstaka personer så är det ju bara barockt att anordna ett frosseri i lärakännande. Det enda man har gemensamt är att någon, sedan länge avliden person, hade en syster som hade en dejt som hade rött hår, vars säregna gener mirakulöst överlevde en rad befruktningar och så vidare. Man skulle lika gärna kunna spåra upp alla med telefonnummer som slutar med 26 och som någon gång haft en slöjdlärare vid namn Werner, bjuda till kalas och börja tokmingla.

En släktträff kan givetvis, precis som ett Werner-party bli supertrevlig och givande på alla sätt och vis. De få jag tagits med på tidigare har varit riktigt lyckade och givit mig en viss mersmak. Jag anser alltså inte att man inte bör ha släktträffar utan bara att det är lustigt att jag nu ska på ytterligare två utan att någonsin varit på en egen.

/ Andreas

Diverse diverse

Hej igen! Jag har nu varit i stallet, ätit lunch med Jonas, spelat brännboll på forslunda (för första gången på vad.. 3 år? Jag blev iaf sugen på mera brännboll!) och varit ute med Akilles.

Nu ska jag snabbröja i köket, läsa ett till kapitel (jag är fast) och sedan är det jobb som gäller. Jag var väldigt sugen på att följa med Ida och Lars och titta på en gård ikväll, men upptäckte igår att jag jobbar till 21.30 idag så det blev ju inget av. Ska försöka tvinga/hota/muta Andreas till att blogga ikväll.

Igår var vi på byggmax och köpte virke till en ny altan, men just nu ser vår baksida ut på följande sätt, i väntan på bättre tider..


Det är lite läskigt att ta kort på sig själv med en systemkamera.. man får blicka djupt in i varenda por..

/Johanna

Morgonmys

Jag har börjat morgonen med ett kapitel ur boken och ett bad i badkaret. Awesome!
/Johanna

Brunos

Det blev en sen Rillitur ikväll, men sådana är oftast bra för då kan man få köpa något gott på statoil (typ glass!).

Vi har varit och hälsat på en hund från Spanien som bor i jourhem och vi blev ju givetvis förtjusta, som väntat. I helgen ska Akilles få träffa honom!




Dalaträff

Jag har länge levt i tron om att jag knappt har någon släkt alls på pappas sida (förutom en faster i stockholm och ett par släktingar i Holland som vi aldrig träffar). Nu plötsligt nämner pappa en släktträff i dalarna i augusti. "Jaha, men vilka ska vara där då, vi har ju typ inga släktingar?" Undrar jag. "Jamen ojojoj.. det är ju hundratals!" Säger han då. Jag har blivit förd bakom ljuset i alla dessa år. Jag är inte nöjd, men jag ska dit och bonda..


Vandraren

Jag blir alltid sugen på en ny tatuering lagom till våren (mer sugen än vanligt). Jag har många idéer. Näst på tur är nog ändå en kompis till Vandraren.. Frida ritade Vandraren när hon var 5 år, så nu väntar jag på att Elias ska rita en filur i samma stil som jag kan tatuera in. Han har ritat en ganska bra Dalton-bror som jag funderar på.. trots att den har ett väldigt spöklikt ansiktsuttryck! Jag har bett mamma om att hålla utkik utifall fler lustiga filurer skulle dyka upp.. /Johanna

Min kära "Vandraren"



Dalton

Var fan är min service?

Sverige är ett land där god service är mycket sällsynt. Vi är fantastiskt bra på att erbjuda service men tyvärr lika fantastiskt usla på att leverera densamma. Det finns inte längre någon heder och stolthet i serviceyrket. Jag arbetar själv med service och visst, vi må vara underbetalda men det gör det ju inte mindre genant att vara värdelös på det man gör. Är det så ohyggligt svårt att sätta rätt person på rätt plats? Är det så sorgligt att folk, så länge det slinker in en förlåtlig summa riksdaler på kontot varje månad, har mage att låta andra betala för sina slapphänta tjänster?  

Jag kan förstå om vissa "lågprisföretag", vars produkter uppenbarligen är av ytterst tveksam kvalitet, för att inte säga odugliga, inte engagerar sig i de kunder som inte begriper detta. Försöker man däremot bedriva en seriös verksamhet med "riktiga" produkter så borde man tänka lite längre. Man borde se ett värde i att konsumenten (jag) på ett bekvämt sätt kan komma i kontakt med en individ som har någon form av kunskap om, eller åt minstone är medveten om att man över huvud taget säljer, en viss produkt.

Jag försepråkar även att konsumenten, som ändå tvingas kommunicera med en datorröst för att fastställa av vilken karaktär ärende är, får göra ett litet IQ-test. Det skulle kunna vara av enklaste slag bara för att gallra ut vilken konsument som ska prata CV-Peter och vem som lika gärna kan prata av sig lite med Samhall-Conny.

"Om du har någon aning om vad din produkt är till för, tryck 1, annars vänta.."

"Om du har gjort ett väl genomtänkt försök att använda produkten, utan framgång, tryck 1, annars vänta.."

osv... 

Nu kanske det verkar som att jag är besviken på något företag. Eh.. ja!

Snuggelsimpan

Hej. Sitter hemma i soffan igen med en stor bytta sallad från nattöppets salladsbuffé. Det gick inte så bra på atg som jag hade hoppats.. Det är ungefär 9 veckor sedan Simzon blev sparkad men sprickan var inte helt utläkt så nu väntar ännu en månad i boxen innan nästa röntgen. Sjukt trist. Känns dock skönt att det går åt rätt håll åtminstone, om man ska försöka tänka positivt. Nu ska jag nog ta en liten lutare på 20 minuter innan jag ska iväg till hippo igen och ha mina ponnylektioner.

Dåliga nerver

Godmorgon. Försöker stoppa i mig lite flingor och fil men det går inte så bra trots att jag äter ur min awesome påfågelkopp. Jag är nervös! Både för lastningen och resultatet. Har fått något lugnande medel att tvinga i Simzon innan avfärden så han inte blir jättebusig och skadar sig ännu mera när vi ska lasta (han brukar dock vara jättesnäll, men efter 2 månader i box kan nog allt hända). Jag hoppas det fungerar. Ha det /Johanna

Superfrunch i mitt superkök.

Plusplusmeny

På väg hem från stallet kom min lillasyster Frida på den geniala idén att vi skulle handla lite kvällssnarra på frasses ersboda. Vi gled in, beställde, fick maten och gled ut igen. Precis när vi kommit ut på parkeringen så mumlade Frida "Jag litar inte på dom..". Vi kom hem och givetvis så fattades MIN stripsmeny.

Yepp. Släktskapet är uppenbart..


Sov gott! Håll tummarna imorgon 13.00. /Johanna

Mörtsugga

Hej. Jag har inte en bitter pojkvän, nej.

Vi har haft en lugn dag som började med sovmorgon, städning och vårens första bokläsning på baksidan. Vid 3 fick vi besök av ett par med en rondellhund som hade uppdraget att kolla om vi var lämpliga att adoptera en hemlösing (jag hoppas dom tyckte att vi var det). Akilles och den andra hunden inledde ett bus så fort de möttes, som dock tog slut när vi gick bort till en äng för att ge dem lite mera busplats. Då blev Rilli plötsligt opepp eftersom han blev jätteblöt om tassarna och den andra hunden fick springa omkring själv. Det var kul att få träffa en adopterad hund från utlandet, som dessutom var hur mysig som helst (det känns lite dumt att kalla hunden för "den" men jag uppfattade aldrig riktigt namnet).

Nu sitter Andreas och letar ett billigt golfset åt mig på blocket. Jag tror att jag ska läsa ett kapitel till ur "Flickan under gatan" av Roslund & Hellström (som faktiskt har börjat riktigt bra) iförd mina favorittofflor. Sen ska Frida följa mig till stallet igen (vad händer?).

Jag har något brunt på byxan.



Min mörtsugga som sitter på min secret desk i jungleroom..

/Johanna

Trevlig kille 28 söker...

Det är otroligt jobbigt att så få personer i min närhet spelar golf. Ännu jobbigare är att lika få visar något intresse för att ge det minsta lilla chans.

Jag har lite svårt att se hur jag skulle kunna vara så skeptisk. Om någon av mina vänner kom till mig och sa "Jag har hittat ett recept på VÄRLDENS GODASTE efterrätt!" Skulle jag då titta konstigt på dem och meddela att jag nog nöjer mig med en skopa vaniljglass, utan vanilj, från Willys?

Jag vill ju gärna tro att mina nära och kära skulle kunna tänka sig att offra en förmiddag av sina liv om det skulle göra mig superglad. Kanske måste jag först skaffa mig ett intresse där röven inte måste lämna soffans trygga dynor..


Bro Hof
Hur är man funtad om den här bilden inte väcker minsta intresse?

Härmed söker jag nya vänner som spelar eller åtminstone är beredda att pröva på golf.

/ Andreas

Lördag

Godkväll! Har jobbat på hippo idag. Vi kom hem från barnvaktandet vid 2 igår kväll så det var halvtrögt att stiga upp kvart i 8 i morse. Sitter här som en deg och tittar på tv. Vi har grillat (eller ok, VI har inte grillat.. Andreas har grillat), haft Robinssonsällskap och druckit några cider/öl. Lagom! Dock är vi både lite besvikna eftersom vi trodde att Eurovision var idag.

"Jag dör om jag inte får torka snoppen!" (lär någon ha utropat igår sittandes på en potta)

Top Chef


Nu kommer det inga fler bilder, för alla kvällens bilder blev auno. Det ska bli riktigt fint att krypa ner i sängen och titta på draknästet snart. /Johanna

Countdown

1 dag - Hembesök från hundrondellen
2 dagar - Återbesök på atg
35 dagar - Ragvaldsträsk. Och Frida, om jag måste så måste även du!
46 dagar - Roadtrip Dalarna

Igår var Leif GW på flyget. Jag ville verkligen att han skulle komma och handla av mig, men jag stod och hoppades förgäves..

Puss


Its a beautiful daaay

Jag måste försöka kliva upp tidigare på vardagarna! Jag skulle vilja hinna med lite mer innan jobbet, för när jag kommer hem sent på kvällen är jag alldeles för slö för att göra någon nytta.

Jag känner ett behov av en ny tatuering! Varför gör jag alltid det på våren?

Det är "sommar" ute och jag och Rillan ska ta den lilla skogsturen! /Mohanguh

Inte lika glad som utlovat



Om man ger dem ett finger så tar dom hela handen. Har man skrivit ett blogginlägg så förväntas man göra det varje dag. Man skall göra det till en daglig rutin, lika självklar som tandborstning eller byte av underbyxor.
 
Igår skrev jag att jag skulle vara glad nästa gång jag skrev. Det var tydligen inte en godtagbar ursäkt att låta bloggandet bero, tills dess att jag kunde infria det löftet, så här sitter jag nu.
 
Ikväll är det dock ingen ryggradslös karl i lusekofta som gjort mig upprörd utan något så simpelt som en pastasås.
En utebliven pastasås är iofs en bättre beskrivelse. Jag skulle laga mig en liten treat för att sedan ta tag i en storstädning men något kom emellan. Det började bra, pastasåsen smakade kanon. Ett stänk soja skulle höja anrättningen till skyarna men ack så jag bedog mig. Hade nämlihen förtränkt att vår sojaflaska, av märket Mrs Cheng´s, egentligen inte borde få kallas för flaska utan snarare spann, tillbringare eller Super Soaker. Såsen blev den brunaste i kategorin bruna såser.

Efter att ha slängt Sojan med en touch av sås i slasken började jag om. Nu var pastan klar, pinjenötterna började bli lite väl färgade i stekpannan och rätt vad det var så smakade sås nummer 2 bränt.

Sås nummer 3 fick bli av enklaste slag, eftersom alla de så omsorgsfullt utvalda ingredienserna var slut. Pastan hade klibbat ihop till ett segt nystan och diskbänken såg ut som ett slagfält. Jag bestämnde mig för att äta i vardagsrummet för att åtminstone slippa se skiten under själva förtäringen. Ett sista ärende i köket vara att hälla upp ett glas Portello. Jag skulle ha valt mjölk.

Jag kan se framför mig hur ett snorigt barn med för mycket energi sliter i sin mamma inne på coop. Det hänger utanpå på kundvagnen så att den blir onödigt tung att manövrera genom butiken. Det för oväsen och vill köpa ditten och datten. Det springer runt och lyckas hela tiden befinna sig precis på rätt plats för att folk ska snubbla över det. Det hittar en flaska Portello som det med ett flin kastar i golvet om och om igen! Sedan lägger det flaskan i mammas kundvagn. Mamma säger att de har saft hemma och ställer tillbaka flaskan i hyllan.

Resten är historia, precis som de kläder jag hade på mig, ett par serla-rullar, en kökshanduk, en storstädning, mitt humör och ett löfte om glädje.

Tack mamman!

/ Andreas

Bästebarn

Nu är jag hemma igen. Min fot har överlevt och jag har hunnit trycka potatisgratäng, nötter, kokosrutor och passionssoda under arbetspasset. Gott! Nu ska jag och Frida ut med Rillan på en tur i regnet.

Imorgon ska jag jobba kväll igen och efter jobbet ska jag hem till mamma och natta det här naggande goda barnet..



Det naggande goda barnet har dock en mindre roande kompis (man skymtar hans keps här på bilden) som jag har två olustiga historier om. Den första hörde frida..

Elias - "Mamma! Det rinner snor!
The friend (viskar) - "Ät snoret.. det är gott"
Elias - "Mamma jag äter snoret"
(Mamma kommer rusande)
Mamma - "Nej är inte snoret! Det är äckligt"
The friend - "Ja det är äckligt. Sånt gör bara 3åringar"

Han hade alltså en plan att sätta dit Elias! Den andra ägde rum när Andreas tog den här bilden:

The friend - "Vad heter du?"
Andreas - "Andreas"
The friend - "Jag tror att du heter Grisen"
(Sen hade han även försökt pricka Andreas huvud med en boll)

Nu när vi sitter här och diskuterar så är vi dock inte säkra på att det är samma barn som har utfört de här två olika dåden..

Jag är halt

Klockan börjar närma sig fyra. Jag överväger att jobba i mina coola löparskor idag pga en misstänkt sena i foten som vill mig illa. Jag har lunchat på Scandic på teg idag, gott! Inte så kul att spontanluncha på ett hotell när man bär spåniga trasiga mjukisbyxor och haltar dock.

Simzon har fått duscha idag, han tyckte inte att det var så jättemysigt men det var i alla fall på tiden! Jag tror att han uppskattade den lilla promenaden till vattenspiltan dock. Och jag höll på att glömma! Sofia har ju mönstrat! Det äger. Men jag vet inte hur jag ska klara av hennes långa vistelse i Boden..

Nu ska jag snart halta ut till bilen.

Det gäller att hitta den soligaste platsen..




/Johanna

Ridabstinens

Jag vill rida på min häst! Nu har det gått 2 månader sedan jag red på honom sist. Jag hade precis köpt två nya schabrak innan han blev skadad som bara ligger här hemma och retar mina ögon. Och det är ju så fint väder ute! Jag vill vara ute och susa i skogen och hoppa på hoppbanan.. men icket. Även om han är bra i benet på röntgen nu så dröjer det ju länge innan det blir något susande.
 
Att rida någon annans häst hjälper liksom inte riktigt abstinensen, jag vill rida på min häst! När vi kommer igång igen ska jag köpa två nya sadlar har jag bestämt, pepp!

Jag vill använda dig!


Kanske inte snyggast i stan, men det här schabraket har en luftkanal längs ryggraden som tydligen ska vara awesome.


/Johanna (uppenbarligen)

En barnslig premiär..

Då var det till slut dags. Efter envetna påtryckningar och hot om att sova på soffan ska jag göra min kära sambo till lags och skriva några väl valda ord. Dessvärre kan jag redan på denna, bland de första raderna, utfärda en varning; Mina ord kommer inte alls vara särskilt väl valda. Anledningen är att denna afton, som började så bra, slutade i vredens och uppgivenhetens tecken. Jag vet själv att detta kommer tyckas aningen överdrivet och barnsligt men det spelar ingen roll. Jag måste reda ut en del frågor jag grubblar på..

Om jag var chef för ett företag som utvecklade gåstavar, skulle jag då anställa en person med amputerade armar som försöksperson? - Inte omöjligt.

Om jag var blind, skulle jag uppskatta fågelskådning? - Kan tänkas

Om jag hade ett flygbolag, skulle jag anlita kabinperonal vars arslen var bredat än mittgången på våra flygplan? - Eventuellt                          

Om jag hade en väldigt viktig fotbollsmatch och behövde en rättvis och någorlunda begåvad domare, skulle jag då ringa norrmannen Tom Ovrebo? - I helvete heller!

Om jag var släkt, vän, granne, bekant eller ens landsman med Tom Ovrebo så skulle jag gräva ner mig någonstans i skam. Jag skulle skaffa skyddad identitet, köpa en gummibåt på Jula och paddla mig harmynt åt första bästa håll! Skulle han mot all förmodan stå på den stranden där jag landade, med sin villrådiga blick och blekfeta uppsyn, skulle jag gömma min nyinförskaffade paddel inuti honom och simma tillbaka.

Nästa gång jag bloggar ska jag vara glad.

God Natt.  / Andreas

Klädkammare och Oprah

Har precis gluttat lite på Oprah som idag handlade om hundar och framförallt hundar som far illa. Jag tar det som ett sign! Vi vill ju gärna ha en till hund här hemma och i veckan har vi bestämt oss för att vi vill adoptera en. Jag satt och klickade runt på olika hundsidor igår och läste en massa hemska historier om vanvård och djurplågeri. Det slutade bara med utkletat smink, snor och planer på att utplåna stora delar av jordens äckliga befolkning.

Nu har jag i alla fall pysslat lite i klädkammaren. Den är så bra. Det saknas kanske något i fönstret, en gardin eller något annat. Det finns en helkroppsspegel också men den syns inte på bilden..




Måste också visa några awesome kuddar som vi köpte på boom i måndags. Ett lyft för soffan!



Nu ska jag och Rillan ut och gå. /Johanna

Grå onsdag

Hej. Jag skulle ju egentligen ha varit ledig idag, men eftersom jag saknar förmågan att säga "nej" så ska jag jobba ikväll trots allt. Andreas hade mutat mig med mat på olles om jag följde med honom dit för att se en fotbollsmatch, och jag är inte svårmutad när det kommer till restaurangmat (speciellt vegetarisk fajita på olles)! Men men, nu blir det jobb istället. Jag skulle dock få vara ledig på söndagkväll i utbyte och det blir ju inte helt fel för då får vi besök, dessutom lutar det åt party på lördag (i Robertsfors av alla ställen).

Nu ska jag ta en supertrist flingtallrik och sedan ska jag dola lite i min awesome klädkammare.. /Johanna

Finally

Godkväll. Nu lämnar jag min gamla ensliga blogg för vår gemensamma. Jag försöker peppa Andrew, men jag vet inte hur bra det går. Vi har numera en väldigt awesome kamera så jag ska bli duktigare på att lägga upp bilder, ska bara lära mig HUR först.

Jag har haft en ledig dag men tyvärr inte fått så mycket gjort. Jag och Stena har dock gjort en stor insats i Simzons hage och mockat ut 6 kärror med poop. Jag har även promenerat till Jula och handlat en stor verktygslåda till karln samt bokat in en ny röntgentid på atg (måndag!). Annars har jag degat en hel del och myst med Rillan. Jag är ledig även imorgon så då ska jag försöka göra något vettigt här hemma. Men först en sovmorgon!

Godnatt! /Johanna

Akilles & hans favvo (gula nallen med nattmössan)

Akilles och hans wingman

RSS 2.0